Pànxing Cerdanya

21, juny del 2024

Search
Close this search box.

21, juny del 2024

Cultura – Cerdanya

El Museu de Llívia s’obre als productors locals

Cerdanya
llívia
L'equipament vol dedicar part de l'espai de la seva botiga a l'artesania local i fa una crida als interessats a participar-hi.

El Museu Municipal de Llívia vol obrir-se als productors i artesans locals i oferir-los un espai d’exposició i venda dels seus productes. El projecte que impulsa la direcció del museu, i que s’ha iniciat aquests dies amb els primers contactes i reunions, vol ser una de les ofertes destacades del renovat vestíbul.

Cal recordar que recentment el Museu de Llívia ha actualitzat el seu vestíbul, amb una inversió important de quasi 48.000 euros, i que ha permès modernitzat l’espai i dissenyar-lo amb l’objectiu d’assolir els nous reptes que té el museu, entre ells, el d’orientar l’acció del museu, no només al turisme, sinó també a la comunitat i al territori.

Una de les àrees del vestíbul que ha millorat ostensiblement és la botiga, que ara llueix d’una altra manera els productes ja existents, com els albarels de farmàcia d’imitació dels exposats, didals o imants amb els albarels i una bona part dedicada a llibres relacionats amb el patrimoni i història comarcal i local.

Segons explica el director del museu, Gerard Cunill, “ens dedicarem aquests pròxims mesos a actualitzar els productes, incentivant la creació de productes relacionats amb les seves col·leccions, però, també, desenvolupant un espai, perquè els productors locals hi puguin exposar els seus productes”.

Cunill defensa que la botiga cal veure-la com “una experiència més de la visita al museu, la qual ha de ser enriquidora, i esdevé un punt de referència en l’artesania pirinenca i cerdana. En aquest espai de botiga, també, es pretén realitzar una acció conjunta amb l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, museu pioner en crear una botiga temàtica en artesania pirinenca”. El museu, doncs, planteja l’admissió d’objectes d’artesans que s’hi dediquin de forma professional, i creïn productes de qualitat, produïts al territori, especialment si generen la seva oferta amb materials que es troben també al seu entorn.

L’artesà i productor que vulgui oferir el seu producte per quedar exposat en aquest espai de la botiga del Museu de Llívia cal que contacti amb els responsables de l’equipament a través dels correus electrònics: museu@llivia.org i a farmaciaesteva@llivia.org

En aquesta exposició de venda de productes locals queden exclosos aquells que són aliments frescos i que necessiten refrigeració.

Font: Ajuntament de Llívia

Si t’ha agradat llegir la notícia El Museu de Llívia s’obre als productors locals, també et pot interessar llegir Tornen els Ballets de Talló!

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.