Pànxing Cerdanya

18, maig del 2024

Search
Close this search box.

18, maig del 2024

Cultura – Cerdanya

Arrenca una nova temporada d’excavacions al fòrum romà Iulia Libica

Cerdanya
excavacio02
La primera fase de la campanya d'excavacions durarà fins al 31 de maig.

Aquest dimarts, 18 d’abril, arrenca una nova temporada d’excavacions al fòrum romà Iulia Libica de Llívia. Els treballs d’excavació al fòrum romà de Iulia Libica estan liderats per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC). En el projecte hi col·laboren la Diputació de Girona i la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat – Servei d’Arqueologia. Els treballs d’excavació són dirigits pels arqueòlegs Cèsar Carreras, Òscar Trullàs i Jordi Guàrdia. Hi participa, també, l’empresa Arqueòlegs.cat.

El director del programa Iulia Libica, Josep Guitart, i el director de l’excavació, Cèsar Carreras, han fet avui, dimarts, una visita al jaciment per organitzar els treballs que s’han de desenvolupar en les pròximes setmanes. Els serveis i els subministraments que passaven pel mig del jaciment (electricitat, aigua i gas) ja van ser trets a últims de l’any passat -i canalitzats per una zona diferent-, la qual cosa permetrà que els treballs d’excavació es focalitzin en la part més central del jaciment. A la finalització d’aquesta campanya, l’espai s’haurà pogut descobrir totalment.

L’Ajuntament de Llívia, l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat-Servei d’Arqueologia van signar l’any passat el conveni pels pròxims 4 anys (2022-2025), document que dona continuïtat als treballs d’excavació del Fòrum Romà Iulia Libica. El compromís de les administracions -Generalitat de Catalunya, Diputació de Girona, Ajuntament de Llívia, la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica- es manté intacte des que l’any 2013 va començar aquest projecte. Cal recordar que ja en una primera etapa de campanyes anuals d’actuacions es va demostrar que en aquest punt de Llívia es conserven les restes del fòrum d’aquesta ciutat antiga que va ser un municipium, capital del poble ceretà i el seu centre religiós, polític i administratiu.

La primera fase d’excavacions aquest 2023 començarà, doncs, aquest mes d’abril, amb finalització el 31 de maig. I la segona fase es farà els mesos d’agost, setembre i octubre. La campanya amb estudiants, aquest any, serà del 27 d’agost al 8 de setembre.

Font: Departament de Comunicació – Ajuntament de Llívia

Si t’ha agradat llegir la notícia Arrenca una nova temporada d’excavacions al fòrum romà Iulia Libica, també et pot interessar llegir Setmana Santa, el respir d’abans l’estiu.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.