Pànxing Cerdanya

29, maig del 2024

Search
Close this search box.

29, maig del 2024

Eco – Cerdanya

Alternatives naturals als detergents

Cerdanya
detergents
La neteja de casa nostra és una de les activitats en la qual fem servir més productes químics. De mica en mica es van fent lloc a les prestatgeries dels supermercats opcions més respectuoses amb el medi ambient, però a un ritme lent. Per accelerar la transició cap a aquests productes afables amb el planeta, us proposem 4 alternatives naturals als detergents de tota la vida.

Vinagre

Aquest líquid natural provinent de la fermentació acètica del vi, entre altres substàncies, és un poderós aliat a l’hora de deixar casa nostra neta com una patena. La versió de cuina que fem servir per amanir ens serveix, però hi ha vinagres especialment pensats per a netejar que compten amb una acidesa major i, per tant, són més efectius. Té moltes propietats, algunes d’elles sent la capacitat desinfectant, anticalç i inclús suavitzant per la roba.

Suc de llimona

La naturalesa àcida d’aquest cítric li atorga propietats semblants a la del vinagre, amb el plus afegit que aporta una olor més agradable per a alguns que no pas la que ens proporciona el vinagre. Podem barrejar el seu suc amb l’aigua o el bicarbonat per aconseguir resultats de neteja que res tenen a envejar als productes químics.

Bicarbonat

A l’hora d’enfrontar-nos a la neteja dels banys, el bicarbonat de sodi és un poderós aliat. El seu efecte lleugerament abrasiu és ideal per deixar ben nets els terres de rajola, les banyeres i les piques sense malmetre el seu esmalt. A més a més és un compost mineral molt econòmic. Un potet amb bicarbonat a la nevera és ideal per eliminar les males olors.

Sabó de sosa càustica

L’elaboració del sabó implica una de les tècniques químiques més antigues conegudes per la humanitat. De fet, els romans i els grecs ja el feien!

Cal recordar que si ens disposem a fer sabó a casa emprant sosa càustica, hem de prendre unes mesures de seguretat estrictes i anar amb molt de compte: la sosa és un element altament corrosiu que emana vapors tòxics en contacte amb l’aigua. Hi podem incorporar olis essencials per dotar-lo de fragància i propietats específiques.

Si t’ha agradat llegir l’article Alternatives naturals als detergents, també et pot interessar llegir 3 probiòtics per una bona salut.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.