Pànxing Cerdanya

15, juny del 2024

Search
Close this search box.

15, juny del 2024

Eco – Cerdanya

Plantar un arbre, plantar vida

Cerdanya
plantar
Diu la dita que, entre altres coses, plantar un arbre és un acte que s’ha de fer almenys un cop a la vida. I és que escollir una varietat autòctona del teu lloc de residència i plantar-la en un racó especial aporta més beneficis dels que et penses. Te’n proposem quatre.

Un projecte a llarg termini

Plantar un arbre és un procés que va més enllà de fer un forat a terra i enterrar les seves arrels. Significa veure’l créixer, ser conscient de com el seu tronc s’allarga i s’engruixeix i les seves fulles dansen amb el vent de tardor quan cauen. És un procés que podem vincular amb episodis importants de les nostres vides i prendre l’arbre com una referència temporal més per ser conscients del pas del temps.

Font d’aliment

Si ens decidim per plantar un fruiter i el cuidem com es mereix ens recompensarà amb fruits. Degustar una poma o una pera que nosaltres mateixes hem collit de la branca que hem cuidat durant anys és quelcom especial. Més enllà del component emocional, menjarem fruita lliure de pesticides i conreades amb uns mètodes respectuosos amb el medi ambient.

Purificador d’aire

Els arbres, entre altres espècies vegetals, són els pulmons del nostre planeta, amb una funció netejadora i purificadora de l’aire cabdal per als humans i espècies animals. Plantant un arbre podem contribuir a absorbir una quantitat considerable de CO2 a l’any, al mateix temps que produeix oxigen.

Hàbitat natural

Hi ha moltes espècies animals que utilitzen els arbres com a llar. Si plantem un arbre, estem contribuint a la proliferació de la biodiversitat, aportant aliment, hàbitat i protecció a un gran nombre d’éssers vius.

Si t’ha agradat llegir l’article Plantar un arbre, plantar vida, també et pot interessar llegir Alternatives naturals als detergents.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.