Pànxing Pirineus

28, abril del 2024

Search
Close this search box.

28, abril del 2024

Entrevistes – Cerdanya Pirineus

Entrevista a Albert de Gràcia responsable de Meteo Pirineus Catalans

Cerdanya Pirineus
Meteo
L’Albert de Gràcia és el responsable del web Meteo Pirineus, un projecte virtual que va molt més enllà de la meteorologia. I és que a part de les prediccions del temps, ofereixen molts més serveis. Ens ho explica en aquesta entrevista.

Albert, quins són els orígens de MeteoPirineus?

Va néixer com una afició en un compte de Facebook i l’afició després es va convertir, amb el pas dels anys, en el meu projecte vital.

Què oferiu als vostres seguidors a les xarxes?

El primer de tot, les previsions meteorològiques, les quals les actualitzem cada tres dies. Així i tot, també oferim descoberta de molts indrets del Pirineu, reportatges de temàtiques diverses i sobretot moltes activitats vinculades a la muntanya, a la teoria i altres disciplines científiques.

També oferiu serveis a empreses. Quins productes o serveis són els més demandats?

Doncs tenim un ventall bastant ampli. Moltes empreses ens contracten per temes de previsions meteorològiques, com per exemple curses, estacions d’esquí o assegurances, o particulars que necessiten dades meteorològiques o previsions del temps. També oferim tallers i activitats per empreses o escoles, relacionades amb la meteorologia o altres disciplines científiques del Pirineu.

A les xarxes hi teniu un bon nombre de seguidors. Com ho heu fet per aconseguir aquestes xifres?

Penso que l’èxit de les nostres xarxes socials és la immediatesa i sobretot la interacció amb els nostres seguidors. Gràcies a les seves mencions i etiquetes, podem compartir als més de 107.000 seguidors, en directe, el temps del Pirineu.

A casa nostra hi ha una veritable passió per la meteorologia. Com s’explica aquesta afició?

Penso que és donat a la gran variabilitat climàtica que té Catalunya i el Pirineu i sobretot els diferents fenòmens meteorològics que podem observar al llarg de l’any, creant una afició que és inexistent en altres indrets on el clima és molt més avorrit.

Darrerament, han proliferat les apps per a prediccions meteorològiques. Què en penses? Veurem aviat alguna app de MeteoPirineus?

Penso que la majoria d’aquestes aplicacions ens poden donar una idea aproximada, però no ens les podem prendre al peu de la lletra, ja que moltes vegades donen errades importants que fins i tot ens poden posar en perill. L’App de MeteoPirineus és una idea que fa el temps que em volta pel cap i espero que aviat sigui una realitat.

L’actualitat està dominada per l’escalfament global a l’àmbit mundial i la sequera en el cas concret de Catalunya. Ens hem de preocupar per un futur magre?

Més que magre, penso que ens hem d’adaptar al clima. Des de sempre ens hem hagut d’adaptar i ho podem fer! Això sí, hem de fer el possible per revertir aquesta situació d’escalfament global causat per nosaltres, els humans.

En l’àmbit individual, podem fer alguna cosa per pal·liar o frenar aquesta tendència?

Tot i que pot sonar a tòpic, el que podem fer és fer consum de proximitat i reduir les energies contaminants derivades de la combustió de les energies fòssils. Per altra banda, cal fer més educació i conscienciació a la societat.

Tot i que les prediccions meteorològiques tenen una baixa fiabilitat més enllà dels 4/5 dies… Ens podries avançar quina podria ser la meteorologia predominant a la Cerdanya per als mesos de juliol i agost d’acord amb el context actual?

Doncs amb els mapes actuals, sembla que continuaria la ratxa humida que hem encetat des del mes de juny, amb tempestes que seran bastant abundants a les tardes. Així doncs, aquest estiu la Cerdanya lluirà verda.

Font: Ivan Sanz Tusell

Si t’ha agradat llegir l’Entrevista a Albert de Gràcia responsable de Meteo Pirineus Catalans, també et pot interessar llegir Entrevista a Maria Àngels Terrones, presidenta de l’Associació Universitària de Cerdanya (AUCer).

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.