Pànxing Cerdanya

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Entrevistes – Cerdanya

Entrevista a la Bàrbara i a la Meritxell de BAIME ASSESSORS – Assessoria d’Empreses

Cerdanya
BEIME
"Els assessors, durant la pandèmia, hem sigut els sanitaris de les empreses"

Amb la tradicional arribada de la primavera, acompanyant-la, se’ns presenta també l’inici de la campanya de la declaració de la renda de rigor. En aquest intrincat món de números, caselles i supòsits a tenir en compte, no ens cansarem mai de repetir que els millors aliats que tenim perquè l’esborrany no se’ns presenti com una muntanya inassolible de coronar, són els assessors i gestors de la comarca.

Enguany, hem volgut parlar amb la Meritxell Alsina i la Bàrbara Valverde, responsables i propietàries de la firma BAIME ASSESSORS – Assessoria d’Empreses, perquè ens expliquin la seva història i tots els secrets per fer que la declaració 2021 sigui tot un èxit!

Com neix l’assessoria? Quina història hi ha darrere?

Bàrbara: la història comença amb la Meritxell i jo treballant juntes en una altra assessoria. Un bon dia de novembre de 2008 vam decidir obrir el nostre propi despatx, conscients que amb els nostres coneixements, jo sóc graduada social i la Meritxell és economista, podíem oferir un excel·lent servei als nostres clients i crear un molt bon equip.

Meritxell: vam començar amb un local molt petit, que devia fer 40 metres quadrats, al carrer Querol, i després de dos o tres anys ens vam traslladar a l’actual oficina de la plaça Cabrinetty número 8 de Puigcerdà. L’equip també ha crescut, vam passar de ser nosaltres dues a incorporar a tres treballadores més i obrir el 2015, una segona oficina a la Cellera de Ter.

Com ha sigut el camí fins a arribar on sou ara?

B: ha sigut molt positiu! És cert que hi ha èpoques millors que altres, com en tot, però en general ha sigut un camí molt enriquidor.

M: Vam començar amb molta il·lusió i continuem  treballant al màxim per oferir als nostres clients els millors serveis .També em patit una època de molta incertesa amb la pandèmia del covid, amb molt neguit a nivell econòmic per als empresaris de la comarca.

B: em va quedar gravada una frase que vaig sentir durant la pandèmia, que els professionals del nostre sector, com assessors, economistes, graduats socials, advocats, etc, estàvem catalogats com “els sanitaris de les empreses”. Hem estat al peu del canó des del principi en una situació incerta, inèdita fins al moment, en la qual hi havia molts dubtes, moltes pors i molt poques respostes, que ens anaven arribant en comptagotes.

Una àrdua tasca que massa sovint no es coneix prou.

M: va ser una època que ens va marcar moltíssim.

B: teletreballàvem, dormíem molt poc perquè hi havia terminis molt marcats per la presentació de qualsevol tràmit a fer per les empreses i alleugerir així la seva situació, donar-los una mica d’oxigen. Teníem una responsabilitat a les nostres espatlles respecte a les empreses afectades per la pandèmia que a més a més havíem de compaginar amb l’activitat del dia a dia de les que no es trobaven afectades.

Quins serveis oferiu?

M: a grans trets, oferim serveis fiscals, laborals i comptables a petites i mitjanes empreses i també a treballadors autònoms, per descomptat. I una part important de la nostra feina, però més estacional, són les declaracions de la renda de particulars.

B: també comptem amb serveis com gestió de tràmits amb l’administració de trànsit, gestionem assegurances i tenim una extensa llista de contactes professionals als quals podem externalitzar serveis més específics. 

Entrem a parlar de la declaració de la renda d’enguany. Hi ha moltes novetats? Quin consell ens doneu a tots a l’hora de presentar-la?

M: la declaració d’enguany es presenta sense massa canvis; s’afegeix l’obligació a declarar les operacions amb criptomonedes i hi ha una nova deducció per millores a nivell d’ eficiència energètica als habitatges. L’any passat sí que hi va haver la qüestió del tractament dels ERTES i bastants ajuts que s’havien percebut. Si bé és cert que enguany encara pot quedar alguna persona que hagi de declarar-ne, no és la tònica general entre els nostres clients.

B: com a consell, és important no refiar-se dels esborranys, d’entrada. És important assessorar-se per un professional o un especialista, perquè cada cas és únic i hi poden haver consideracions que se’ns escapin si no ho consultem amb algú que s’hi dediqui.   

Com veieu la gestoria daquí a uns anys?

B i M: Seguint oferint un bon servei professional, juntament amb tot l’equip que forma BAIME ASSESSORS.

Oriol Bombardó Rosiñol

Si t’ha agradat llegir l’entrevista a la Bàrbara i a la Meritxell de BAIME ASSESSORS – Assessoria d’Empreses, també et pot interessar llegir l’Entrevista a Oriol Guerrero de Magatzem Guerrero.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.