Pànxing Cerdanya

14, juny del 2024

Search
Close this search box.

14, juny del 2024

Entrevistes – Cerdanya

Entrevista a Oriol Guerrero de Magatzem Guerrero

Cerdanya
guerrero
"El nostre personal està qualificat per assessorar les necessitats de jardineria dels clients i oferir-los un tracte totalment personalitzat"

El clima privilegiat de la nostra comarca la converteix en un indret immillorable per a gaudir d’uns jardins, plantes i arbres d’allò més formosos. Tenir a casa aquestes joies de la naturalesa seria complicat sense l’aportació i l’ajuda dels centres de jardineria.

Un dels grans representants del gremi a la Cerdanya, amb més de trenta anys subministrant el bo i millor per als nostres jardins, és el Magatzem Guerrero de Bellver de Cerdanya. Aquest mes hem parlat amb l’Oriol Guerrero, encarregat del magatzem, per conèixer una mica més la història del negoci, la trajectòria i tot el que tenen per oferir-nos, que no és poc!

guerrero
Oriol Guerrero

Quina història hi ha al darrere de Magatzem Guerrero? Com neix l’empresa?

Magatzem Guerrero és una empresa familiar fundada pels meus pares i que va obrir les portes un 17 de gener de 1990, ja fa més de trenta anys! La seva missió era esdevenir, al centre de Bellver de Cerdanya, un magatzem que subministres una gran varietat de productes per a la gent del poble. En un principi, no era només un centre de jardineria, sinó que s’hi comercialitzaven productes vinícoles, pinsos, figures de decoració per la llar, articles de jardineria i mascotes i finalment flors i plantes.

Com ha sigut l’evolució del negoci des dels seus inicis fins avui?

Gràcies als nostres clients i al creixement del poble, l’empresa ha anat avançant de mica en mica. Al mateix temps, ens vam adonar que els productes de jardineria, les plantes i les flors eren els articles que tenien més demanda entre la nostra clientela, en part pel creixement de la construcció i el turisme a la Cerdanya. Gràcies a això, l’any 2011 vam decidir apostar per especialitzar-nos majoritàriament en el món de la jardineria i aventurar-nos amb un establiment molt més gran situat als afores del poble.

Així, què va suposar per vosaltres el canvi de local, des del centre de Bellver cap al camí de Gallissà?

Aquest nou enfocament va suposar poder oferir una gamma molt més àmplia de tots els productes de jardineria a preus molt competitius. A més a més, vam poder començar a oferir un servei addicional als jardiners en disposar d’una àrea especialitzada en la càrrega i descàrrega de camions de grans dimensions. Tot això ha fet que amb el temps, el Magatzem Guerrero esdevingui un dels centres de jardineria preferits a la Cerdanya.

Què trobarà al garden la gent que us visiti?

Actualment, al nostre centre oferim una gran varietat d’arbres, arbusts i plantes adaptades al clima del Pirineu. Oferim també una variada carta de flors i plantes, tant d’interior com d’exterior. A la nostra botiga tenim tots els materials que puguin necessitar els nostres clients per crear o dissenyar un jardí, independentment de l’envergadura del projecte. A més, comptem amb un extens catàleg de testos, jardineres i articles de decoració pel jardí o l’interior de casa nostra. El nostre personal està qualificat per assessorar les necessitats de jardineria dels clients i oferir-los un tracte totalment personalitzat. Tanmateix, durant la temporada de primavera i estiu podem oferir alguns productes que no tenim en estoc regularment.

Quins serveis oferiu paral·lelament als productes que veneu?

Altres serveis que oferim són el de transport/grua de materials pesats de jardineria, com poden ser els arbres de grans dimensions, “big bags” de material, pedres, terra, etc. a qualsevol destinació de la Cerdanya i els seus voltants. Per encàrrec també realitzem taules, bancs i jardineres de fusta d’estil rústic.

Quins consells ens dónes per reprendre l’activitat al nostre jardí després de l’aturada hivernal?

Una de les tasques més importants per a posar a punt el nostre jardí després d’un llarg hivern és l’escarificat primaveral, el qual consisteix a extreure les herbes mortes i remoure la capa superficial de la terra amb la finalitat de deixar passar bé l’aire, l’aigua i els nutrients. També podem comprovar, si fos el cas, que el reg funciona correctament i que abasta tota la superfície del jardí.

Quines plantes de jardí són les que millor s’adapten a la realitat climàtica de la Cerdanya?

A la Cerdanya tenim dos tipus de plantes: aquelles que aguanten les baixes temperatures de l’hivern i que són les que millor s’adapten al nostre clima; i les de temporada, que moren amb les primeres gelades. Personalment, m’agraden molt les photinias red robin, les nandines, les pícees, els viburns, l’espígol i les coníferes.

Com veus el magatzem d’aquí a uns anys?

Malgrat la situació dels últims anys, la nostra intenció es continuar creixent. Per això hem obert una nova botiga a Llívia on a partir de l’1 d’abril oferirem als clients de la zona els mateixos serveis que oferim a la nostra botiga de Bellver.

Si t’ha agradat llegir l’entrevista a Oriol Guerrero de Magatzem Guerrero, també et pot interessar llegir l’Entrevista a Isidre Chia, President del Consell Comarcal de la Cerdanya.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.