Pànxing Cerdanya

12, abril del 2024

Search
Close this search box.

12, abril del 2024

Entrevistes – Cerdanya

Entrevista a Enric Bonet de la Taverna del Call

Cerdanya
taverna
"Som un molt bon restaurant per gaudir del peix fresc i de qualitat a la brasa"

Hi ha locals de restauració que per la seva longevitat ja formen part de la vida gastronòmica de moltes persones. Si a més a més li sumes el carisma i el bon humor dels seus propietaris, tens la recepta perfecta perquè aquest restaurant es converteixi en un “must” a visitar a la Vila de Puigcerdà.

Ens referim a la Taverna del Call i el seu copropietari, l’Enric Bonet, que amb la seva desimboltura ha fet que la Taverna sigui coneguda arreu de la comarca. Aquest més hem parlat amb ell per conèixer una mica més la seva història i quina cuina ens ofereix.

taverna

1. Quina història hi ha darrere de la Taverna del Call?

Abans d’agafar les regnes de la Taverna del Call jo m’havia dedicat a portar la discoteca Trànsit, just darrere d’on estem ara. La vida de la nit és dura, i amb el canvi vaig buscar dedicar-me a treballar en un negoci com fa la majoria de gent, que és durant el dia. Juntament amb el meu soci, en Jordi Pous de Can Ventura, vam decidir endegar aquest local l’estiu de 2005 i fer-lo prosperar fins avui dia.

2. Com van ser els inicis?

La veritat és que vam agafar molt bons anys al principi: van estar plens de moviment, vam fer tot un seguit d’obres de millora, la construcció de la nostra característica terrassa coberta i diversos treballs d’adequació de l’espai fins a esdevenir el que som ara.

La possibilitat de poder muntar unes quantes taules a l’exterior els dies de bonança també ens permet comptar amb un espai acollidor pels clients que els agrada l’aire lliure.

3. Quin tipus de cuina hi trobarem?

Nosaltres oferim cuina catalana tradicional, amb plats de tota la vida, d’ara i d’abans, que agraden molt als comensals. Tenim una carta senzilla, però molt completa emmarcada en el sector de restaurants de muntanya, on podem degustar l’escudella, el trinxat de Cerdanya, carns a la brasa i alguns plats guisats. En definitiva, cuina casolana ben treballada.

4. Per a qui està pensada la Taverna?

Per a tota mena de client que ens vulgui visitar (riu). Treballem molt per a gent de la Vila, gent que ens coneix i que sovint ens fa la confianá de tornar a casa nostra; també tenim molts clients francesos i els caps de setmana ens vénen a veure moltes persones amb segona residència a la comarca o que passen uns dies a la Cerdanya.

5. Quins plats no podem deixar de provar? Alguna recomanació especial?

Ui, és difícil quedar-nos només amb un plat! Tenen molta fama els calamarsets a l’andalusa (tothom ens els demana), el trinxat, els ous estrellats, molta gent ve per prendre la sopa de ceba, però et diria que els peixos a la brasa són un dels grans actius del nostre restaurant.

Molta clientela ens visita recurrentment per gaudir del peix fet a la graella: comprem molt bon peix que ens arriba d’un proveïdor de confiança de Blanes i entre moltes altres opcions, unes de les peces estrella que oferim són el turbot i la tonyina cuits al caliu de llenya.

6. La pandèmia ha fet molt de mal al territori, especialment en sectors com el vostre. Creus que comencem a veure la llum al final del túnel?

Jo crec que sí, que la part més dura de la pandèmia, vist des del del punt de vista de la restauració, ja l’hem superat. És cert que vam passar una temporada molt dolenta, on tot eren dificultats i entrebancs, i on en algunes ocasions ens vam sentir sols i desemparats, però crec que la cosa ja va millor.

Des de la campanya de Nadal, que va funcionar força bé, hem notat que de mica en mica l’activitat va reprenent el seu ritme habitual, lluny encara de la normalitat d’abans de la pandèmia a la qual estàvem acostumats.

7. Com veus la Taverna d’aquí a uns anys?

Traspassada! Aquesta te la contesto ras i curt (riu). Són molts anys al peu del canó, en un ofici gratificant però molt dur i esclau a la vegada. És cert que la Taverna ens ha donat moltes alegries i hi hem dedicat tot el nostre esforç perquè així sigui, però mentalment estic molt cansat.

Porto des dels disset anys treballant, primer en alguna botiga del poble, després en altres àmbits, més tard en negocis que vaig començar amb els meus germans, tota l’etapa del Trànsit, una feinada sempre!

Cada vegada veig més a prop l’horitzó de fer un pas al costat i deixar espai als que vinguin darrere.

Si t’ha agradat llegir l’entrevista a l’Enric Bonet de la Taverna del Call, també et pot interessar llegir l’Entrevista a Xavi Fanlo d’Altitud Extrem.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.