Pànxing Cerdanya

13, juliol del 2024

Search
Close this search box.

13, juliol del 2024

Entrevistes – Cerdanya

Entrevista May Luengo Esquí Club

Cerdanya
may_luengo_head
La Cerdanya és terra d’esport i una de les disciplines amb més adeptes, en l’àmbit del lleure i també competitiu, és l’esquí. Amb una experiència de més de vint anys, el MAY LUENGO ESQUÍ CLUB ofereix un equilibri perfecte entre edu-cació, creixement personal i competició d’alt nivell. A través de les seves set sec-cions, busquen que els infants i joves gaudeixin de l’esquí, donant-los les eines per, si volen, accedir al món de la competició amb totes les garanties. Hem parlat amb ells per conèixer millor la trajectòria del Club i tot el que tenen per oferir al present i futur de l’esquí.

Com neix el club? Quina història hi ha al darrere?

El MAY LUENGO ESQUI CLUB és dels pocs clubs al qual dóna nom una persona, en aquest cas en Josep Maria Luengo Planas, conegut per tothom com en “MAY” i que és el director tècnic i entrenador en cap del club i la seva ànima mater. En MAY és tècnic esportiu superior i entrenador nacional des del 1974, i com esportista fou, entre d’altres, campió del món universitari d’esquí i destacat esportista en més de 10 esports diferents. És fill de la Pepeta Planas, pionera dels esports d’hivern a Catalunya, i fundà els clubs d’esquí de Castelldefels, Terrassa i finalment el May Luengo Esquí Club.

Com ha sigut la seva evolució des dels inicis?

Avui dia, entre esportistes, tècnics i junta, sumem unes 130 persones: som un club petit, familiar i proper. Des de fa més de vint anys, el May Luengo Esquí Club ha destacat pels resultats esportius que assoleixen els nostres esportistes en totes aquelles disciplines en les quals competim, sigui en esquí alpí o patins en línia. Som l’únic club d’Espanya en el qual una corredora, l’Anna Borràs, ha guanyat de forma consecutiva 3 Campionats d’Espanya CIT (18/19, 19/20 i 20/21), a banda de comptar amb altres corredores que també han guanyat de forma consecutiva la Lliga Catalana i la Copa d’Espanya U14/U16 des del 18/19.

May Luengo Esquí Club
Font: May Luengo Esquí Club

Quina filosofia defineix l’activitat del club? Quins trets diferencials us caracteritzen?

Doncs la nostra filosofia es resumeix en tres paraules: respecte, educació i compromís. Tot allò què fem està dirigit per col·laborar en la formació dels nanos i en el seu creixement. Cerquem que les seves vivències, el treball en equip, els faci pujar la seva autoestima i així aconseguir fites: pujar un cim, fer una via ferrada o una excursió en bicicleta.

També volem que aprenguin a valorar l’esforç que fan els pares perquè ells puguin fer aquestes coses, així com a valorar i tenir cura del material, de l’entorn i dels amics. Volem aconseguir que, quan tinguin 18 o 19 anys, estiguin el més ben preparats possibles tant en l’àmbit esportiu com intel·lectual. La nostra metodologia contempla i té present els objectius de cada esportista, el de les famílies i la seva evolució, per poder ajustar-la en tot moment. Volem també, sobretot, que promoure l’estimació pel que es fa i per allò què s’obté.

Aquesta temporada 20-21 poseu en marxa un Programa FIS-CIT adreçat a esportistes que entren a la categoria U18

Arriba un moment en el qual els joves assoleixen l’edat juvenil i sènior, on les exigències acadèmiques són majors i encaren una etapa important pel seu futur. Amb aquest nou programa que posem en marxa pretenem que aquests joves continuïn competint i practicant l’esquí d’alt nivell amb plenes garanties en l’escala esportiva i de forma harmònica amb els estudis. Oferim un complet calendari d’entrenaments durant tot l’any: físics, tècnics i d’estades per tal de poder personalitzar i adaptar-lo a la seva realitat i als objectius que vulguin assolir. El club treballa perquè tots els esportistes assoleixin les seves metes, siguin quines siguin. A més, també es facilita allotjament, desplaçaments i suport acadèmic segons les necessitats particulars de cada esportista.

May Luengo Esquí Club
Font: May Luengo Esquí Club

Compteu amb una secció d’alpí en línia molt activa. Com sorgeix la idea? Quina transferència té a l’esquí alpí hivernal?

En Josep Maria fa més de trenta anys que fa servir els patins en línia per tal que els infants i joves puguin continuar entrenant de forma divertida, tant la condició física com la tècnica, sense caure en l’avorriment i estalviant despeses econòmiques innecessàries en estades a glaceres a l’estiu.

Els patins en línia permeten una alta transferència a l’esquí alpí, ja que els seus moviments tècnics bàsics són la inclinació-flexió, flexió-extensió i orientació-rotació. I als resultats d’esquí alpí ens remetem: sense fer pràcticament viatges a l’estranger durant l’estiu, els nostres resultats assolits i les victòries reiterades en Campionats d’Espanya de totes les categories d’Esquí alpí avalen el mètode.

A més, els esportistes d’en May han assolit també tota mena d’èxits esportius, des de guanyar Campionats d’Europa, participar en la Copa del Món i als World Roller Games de Barcelona amb la selecció espanyola o competir a la copa d’Espanya i la Lliga Catalana amb regularitat.

Com continua l’activitat formativa a l’estiu?

Al llarg de la primavera, estiu i tardor desenvolupem tota classe d’activitats com ara l’excursionisme, ciclisme, natació, barranquisme o els patins en línia, totes elles vinculades al nostre entorn natural més proper. D’aquesta manera continuem treballant els aspectes físics i tècnics de forma alegre i divertida per assolir els objectius dels esportistes. Amb aquest plantejament també aconseguim minimitzar la inversió econòmica de les famílies.

Josep Maria Luengo
Josep Maria Luengo Font: May Luengo Esquí Club

Font: Oriol Bombardó Rosiñol

Si t’ha agradat llegir Entrevista May Luengo Esquí Club, també et pot interessar llegir Entrevista a Soledad Velasco: terapeuta Gestalt.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.