Pànxing Cerdanya

17, abril del 2024

Search
Close this search box.

17, abril del 2024

Entrevistes – Cerdanya

Entrevista a Raül Capdevila, director tècnic d’Elit Cerdanya

Cerdanya
elit cerdanya
"Volem injectar aquest ADN Elit per tota la vida, i que els valors que intentem transmetre perdurin per sempre"

La Cerdanya és una comarca amb un ampli ventall de clubs i escoles d’esquí amb professionals d’altíssim nivell, i Elit Cerdanya n’és un d’ells. Un club d’esquí que celebra vint-i-un anys de trajectòria, i que ens acompanyarà en les nostres primeres baixades, ens ajudarà a perfeccionar la tècnica o ens endinsarà dins del món de la competició. Hem parlat amb el Raül Capdevila perquè ens expliqui com funciona el club, com treballen i quins són els seus objectius.

1. Quina història hi ha darrere del club Elit Cerdanya?

El club va néixer fa vint-i-un anys entre un grup de pares i mares, una monitora i un grup d’entrenadors, amb l’esperit d’oferir una part d’esquí de competició.

Aquest doble concepte és el que s’ha anat mantenint al llarg de la trajectòria, i durant els últims deu anys, moment en què es va fer una renovació general del club, s’ha anat apostant més per aquesta doble formació, sense deixar de tenir aspiracions competitives. Som un club amb nivell i capacitats de competicions estatals i internacionals, que desenvolupem la vessant més lúdica de l’esquí d’una forma molt important.

2. Quins trets us caracteritzen com a club?

Una de les coses que prioritzem, a part de l’amor per la neu, és l’atenció i l’estima cap al nostre soci, respectant i fent coexistir de forma positiva les dues vessants del club, la lúdica, i la competitiva. I si seguim per la banda del respecte i l’amor, som un club molt familiar, li donem sentit a la família. El denominador comú de les famílies és que els nanos tinguin una visió sana i esportiva de la vida el cap de setmana, i així poder compartir el temps, les experiències, activitats i els valors adquirits.

Oferim una activitat lineal, al voltant de la neu, que abasta des dels tres anys fins als adults. Busquem una continuïtat dels infants dins del club, que hi hagi un cicle des que entren com a nens fins que es converteixen en adults, convertint-se en entrenadors o portant els seus fills i filles a Elit, el club que els ha vist créixer.

3. Com és la vessant més formativa de la vostra escola?

Entenem que nosaltres no estem ensenyant sinó que estem educant dins el món de la neu, i utilitzem el joc i les activitats dinàmiques com a mitjà d’aprenentatge. El què ens interessa a nosaltres i el què ens diferencia, és que no ensenyem sinó que eduquem en els valors. No estem simplement ensenyant a esquiar, sinó que s’aprèn a respectar la natura, a respectar els companys, a compartir moments, i això és el més important.

Una altra cosa important a destacar, és que la família s’ha d’implicar en el procés d’aprenentatge, perquè és prou rellevant com perquè tothom hi tingui un rol.

Pel que fa a la metodologia de treball de neu que seguim, intentem que fins als sis – set anys, l’infant que jugui, dels set als deu, l’infant ha de jugar i aprendre, i a partir d’aquí, si hem aconseguit engendrar aquesta petita llavor de l’amor per la neu i l’esquí, dels onze cap amunt, ja es poden implementar activitats més regulades i sessions d’entrenament, que es converteixen en activitats constructives i no agressives.

4. Què més ofereix el club Elit Cerdanya?

Dins el nostre programa d’activitats del club hi ha dues línies a diferenciar, la lúdica i la de competició. I en paral·lel hi ha l’apartat de flexibles, en el què la gent té una flexibilitat d’assistència, el programa d’adults amb tres línies de treball diferenciades per nivells (debutants, avançat i competició), un programa d’esquí de muntanya per a adults, que incorporem aquest any, amb l’objectiu de contruir la cultura de la muntanya, donar un suport social al moviment que hi ha ara amb aquesta modalitat d’esquí i oferir unes sessions formatives amb professionals titulats, perquè es pugui sortir a fer esquí de muntanya amb seguretat.

A més, volem començar a crear experiències en família perquè pares i mares puguin gaudir de l’esquí amb els seus fills. Hi haurà jornades pare-fill dins de les activitats del club, i activitats fora de l’escola, com poden ser viatges organitzats als Alps.

5. I quan la neu s’ha fos, quines activitats feu?

Fora de la temporada de neu també tenim un ventall d’activitats socials i familiars, com són els aniversaris del club, carnaval, o reis, que vinculem a l’esport i a la natura.

I les activitats de preparació física i condicionament físic prèvies a la temporada d’hivern. Per a preparar-les, fem activitats d’estiu vinculades amb el grup amb qui treballem. S’organitzen dues o tres concentracions d’esquí fora de temporada en zones d’esquí indoor i als Alps francesos, colònies durant el mes de juliol a la Cerdanya, activitats socials per a tots els socis durant el mes d’agost, i a partir del mes de setembre comencem amb el programa de pretemporada fins que no arriba la neu.

6. Quins objectius us marqueu de cara el futur?

El que volem és que els nostres fills i filles siguin feliços fent esport durant els caps de setmana d’hivern en el món de la neu, i que puguin allargar aquesta vida esportiva i sana fins que siguin grans. Volem injectar aquest ADN Elit per tota la vida, i que els valors que intentem transmetre perdurin per sempre.

Si t’ha agradat llegir l’entrevista a Raül Capdevila d’Elit Cerdanya, també et pot interessar llegir l’entrevista a Entrevista a Jèssica Córdoba d’Inforjess.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.