Pànxing Cerdanya

20, maig del 2024

Search
Close this search box.

20, maig del 2024

Entrevistes – Cerdanya

Olga i Màrius, de Escape the Town

Cerdanya
Escape the Town
Amb la retirada progressiva del fred i amb cada vegada més hores de sol, les activitats a l’exterior, també per la seva seguretat, són una gran alternativa per passar una estona agradable. Si a més a més li sumem un component cultural i de descoberta del patrimoni, ens trobem davant del pla perfecte per gaudir del cap de setmana o dels dies de festa. Una iniciativa que uneix aquestes dues vessants és Escape the Town. Viatges en el temps, pirates temporals i una missió: impedir que els fets històrics ocorreguts siguin modificats. Per conèixer millor aquest divertit i interessant joc d’escapisme a l’aire lliure hem parlat amb els seus creadors, l’Olga i el Màrius. No us ho perdeu!

Comencem per la base. Què és un escape room?

Màrius: Un escape room, en el qual es basa Escape the Town, és una activitat que es basa en sortir d’una habitació tancada, amb un límit de temps, i mitjançant la resolució en equip d’un seguit d’enigmes. Dins de la sala, es troben objectes que han d’observar, relacionar i interactuar amb ells per poder avançar a través d’una trama històrica i així poder sortir de l’habitació.

I el que heu fet és exportar aquesta experiència al món exterior.

Olga: Exacte. Escape the Town és un escape room exterior. La part d’estar tancats en una habitació i haver de sortir l’hem canviat per haver de buscar uns punts específics en un recorregut per dins dels pobles ara disponibles, que són Puigcerdà, Llívia i ben aviat Bagà, Palamós i molts altres municipis de Catalunya, i resoldre unes proves. 

M: En un escape room convencional les proves es fan tocant i interactuant amb objectes. En canvi, nosaltres aprofitem els elements preexistents en l’entorn, com pot ser un campanar, uns balcons o unes escultures i a través d’aquests elements convertim l’espai en una zona de proves a superar. A més, al ser una activitat a l’exterior, és totalment segura.

I tot això amb el segell propi de Escape the Town.

O: La nostra iniciativa va més enllà de ser un joc: busca sempre aquest perfil de poble, amb la seva història i amb les seves característiques úniques. Escape the Town és una molt bona eina per conèixer la vila en la qual es desenvolupa l’activitat. L’experiència té dos objectius: que l’usuari pugui fer una activitat divertida i entretinguda i que descobreixi un poble de manera diferent, amena, introduint-lo a la cultura i al patrimoni del lloc. 

M: No podem donar moltíssima informació del lloc, perquè el temps de joc és limitat, però busquem que a qui li interessa la cultura tingui una mica més d’informació i que a partir d’aquí, pugui complementar-ho amb una visita guiada o quedar-se uns dies més al poble per descobrir més racons. I també és una activitat sorprenent pels que han nascut a la vila o hi viuen cada dia! Ens esforcem a què les proves girin al voltant de detalls, anècdotes i racons poc coneguts, a vegades  fins i tot ignorats pels locals.

escape the town
Un dels pobles disponibles és la Vila de Puigcerdà – Escape the Town

Així, ens trobem davant d’un vessant cultural molt interessant, però sense oblidar la part lúdica.

O: Els jugadors se submergiran en una trama protagonitzada pels viatges en el temps. Amb l’ajuda de Mr. Rotor, els participants hauran de viatjar a través de túnels del temps per impedir que els pirates temporals canviïn els fets històrics. Així, Mr. Rotor és l’encarregat de presentar els enigmes i d’ajudar als participants a aconseguir els seus objectius. Aquesta trama principal es va repetint a cada poble, però amb les característiques històriques i paisatgístiques diferents de cada escenari. Gràcies a això, cada joc d’Escape the Town serà diferents dels altres.

Qui pot participar en el joc?

O: Doncs des de nens i nenes, adolescents i adults fins a gent gran. Ens ha interessat molt des del principi que el públic participant sigui com més ampli millor. Per això hem pensat en dues versions del joc: una amb un temps límit per a completar-lo de 75 minuts i una altra de 100. 

M: La versió de 75 minuts està pensada per aquells que busquen més emoció o completar el recorregut més ràpid. La versió de 100 minuts, a més a més de tenir més temps per fer les proves, compta amb un apartat que ofereix un plus d’informació, pensat per aquells que busquen el costat de descoberta cultural de l’activitat. Tanmateix, en comptar amb més temps, també està pensat per poder jugar-hi amb nens petits.

I com funciona?

O: Per jugar es necessita un mòbil, res més. I estar al poble on es desenvolupa l’activitat, és clar! No és una app amb la qual tu puguis jugar des del sofà de casa. El telèfon mòbil és l’eina que ens guiarà pels diferents punts de la història. Gràcies a la geolocalització, fins que el participant no es trobi en el punt concret on l’aplicació el guiï, no es desbloquejarà la prova. L’app compta amb un mapa on hi ha senyalat el punt on t’has de desplaçar, i fent servir les capacitats d’orientació, has d’anar fins al lloc indicat, amb el petit component de cursa d’orientació que això comporta.

Quin feedback heu rebut per part dels que ja han participat?

M: molt bo, estem molt contents. Des del principi hem fet un seguiment molt detallat de l’experiència de joc de tothom que hi ha participat. Ens posem en contacte amb ells i els demanem què els ha agradat, què no els ha agradat tant, quins aspectes creuen que s’haurien de millorar, etc. En general l’opinió sobre Escape the Town és súper bona, ens fa sentir molt feliços.

escape the town

Si t’ha agradat llegir l’entrevista a l’Olga i en Màrius, de Escape the Town, també et pot interessar l’entrevista a Jaume Rabassa d’Arrels Ecobotiga.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.