https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

27, abril del 2024

Search
Close this search box.

27, abril del 2024

Entrevistes – Maresme

Entrevistem a Oriol Ribet Casademunt, Cap de Comunicació i Màrqueting del TecnoCampus

Maresme
25852949018_a1851e3b96_o
La irrupció de la pandèmia ha trasbalsat molts dels àmbits socials en els quals ens movíem cada dia. Un dels quals no se n’ha escapat és, malauradament, l’educació. En un món imminentment presencial, els professionals de la docència han hagut d’adaptar-se a una situació constantment canviant per continuar oferint les classes. I d’igual manera els alumnes, que han vist com es capgirava tot plegat. Per saber millor com afronten aquests canvis al TecnoCampus de Mataró, hem parlat amb l’Oriol Ribet Casademunt, Cap de comunicació i Marquèting del centre.

Com ha canviat la manera d’impartir les classes des de la irrupció de la pandèmia?

Des de la declaració de l’estat d’alarma, el març de 2020, el TecnoCampus ha adoptat totes les mesures i ha fet les inversions necessàries perquè la docència universitària no hagi patit cap interrupció. En aquell moment, seguint les indicacions de les autoritats, es va adoptar la docència online, que hem mantingut en tot moment combinant-la, sempre que ha estat possible, amb les classes presencials. Estem preparats per a un model de docència híbrida mentre duri la pandèmia.

Com han respost els alumnes a aquests canvis?

Els estudiants han demostrat una gran maduresa. Han entès que la situació de l’epidèmia ha obligat les autoritats sanitàries a limitar la presència a l’aula, i s’hi han adaptat. No ha estat fàcil, especialment per a aquells que són en els primers cursos, però hem posat tots els recursos al nostre abast per acompanyar-los.

Estudiants al TecnoCampus
Estudiants del TecnoCampus abans de la Pandèmia de la Covid-19

I els professors? Els ha costat d’adaptar-se?

El professorat està fent un gran esforç per a adaptar-se a aquest nou entorn. I a escala tècnica, el fet de disposar d’una unitat de suport a la docència (el Servei per a la Qualitat, Aprenentatge i Innovació) ha estat clau per al bon funcionament de la docència online. Penseu que durant el curs passat es van fer 455 exàmens i 6.174 classes en línia.

La qualitat de la docència en línia és la mateixa que la presencial?

La Universitat Pompeu Fabra, de la qual el TecnoCampus forma part com a centre adscrit, és una universitat amb docència presencial. Creiem que l’online mai podrà igualar-se a la presència física, en el que significa d’interacció professor-alumne, relació amb els companys i, per descomptat, l’experiència vital de la vida universitària. La docència online l’hem adoptada com a mesura d’urgència, i ha complert els estàndards de qualitat i exigència que són imprescindibles. Però confiem a tornar ben aviat a la situació anterior.

Com heu solucionat la realització de proves puntuables a distància?

Quan les autoritats sanitàries ens ho han permès, hem fet els exàmens de forma presencial. En els casos en què s’ha fet de manera digital, cada docent ha adoptat la metodologia que ha cregut més adequada a la matèria. Sempre hem garantit la seguretat de tot el procés, per assegurar la identitat dels estudiants i que assolien els coneixements requerits per superar cada matèria.

Com s’està vivint aquesta situació en graus amb gran càrrega de pràctiques com poden ser el de fisioteràpia o infermeria?

Les pràctiques han estat l’excepció i, llevat de moments puntuals al principi de la declaració de l’estat d’alarma, s’han pogut fer majoritàriament de forma presencial. La docència teòrica sí que s’ha dut a terme majoritàriament en format online des de març del 2020. El curs 20-21 va arrencar amb un model de docència híbrida, però, malauradament, va caldre tornar a la docència per internet pel que fa a les classes teòriques. Però les pràctiques en laboratoris s’han pogut mantenir presencialment.

TecnoCampus
Universitat TecnoCampus (UPF) de Mataró

Font: Oriol Bombardó

Si t’ha agradat llegir l’entrevista Entrevistem a Oriol Ribet Casademunt, Cap de Comunicació i Màrqueting del TecnoCampus, també et pot interessar l’entrevista a Xavier Vives, enginyer industrial i director operatiu de Moment Solar.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.