fbpx

Pànxing Cerdanya

9, febrer del 2023

9, febrer del 2023

Esports – Cerdanya

Consells per la tornada de vacances

Cerdanya
jenny-hill-Io2Zgb3_kdk-unsplash
Per a moltes persones, el mes de setembre representa la fi de les vacances i el retorn a la rutina, normalitzant progressivament hàbits i horaris. El bon record de les vacances, s'hagi viatjat o no, signifiquen un trencament de la rutina i del ritme trepidant del dia a dia.

Per a molts, és un nou inici de curs o de temporada, on entre la planificació del dia a dia, de la setmana, i dels mesos vinents, es poden marcar uns objectius pel que fa a l’exercici físic i a l’activitat esportiva. Per alguns, durant l’estiu, la pràctica de l’exercici i de l’esport, s’haurà incrementat notablement -especialment per l’oportunitat de la pràctica a l’aire lliure- i d’altres, al contrari, poden haver realitzat una aturada, gaudint d’altres objectius més lúdics, gastronòmics i culturals.

En tot cas, el retorn a la rutina requereix una planificació que contempli la progressió i el manteniment de l’exercici físic i de l’esport, per anar treballant progressivament l’estat i la forma física, de cara a poder gaudir del dia a dia i assolir els objectius que cadascú s’hagi plantejat: sentir-se bé, entrenar la forma física i les habilitats motrius, desenvolupar l’activitat física i l’esport preferits o dur a terme un entrenament i una preparació de la temporada per assolir tot un seguit d’objectius -tècnics, esportius- amb un o diversos esports.

En tots els casos, és important mantenir la progressió i la constància, de cara a no defallir o trobar excuses en el dia a dia: ja començaré, ara encara “estic de vacances”, els horaris no m’encaixen, el temps està començant a canviar, així com les hores de llum, falta molt per començar la temporada… En tot cas, hauríem de tenir present el fet de voler estar en forma per a practicar esport, i no al revés, així com la qualitat del moviment, la càrrega i la prevenció de lesions.

Altres factors a tenir en compte seran l’alimentació i nutrició, els horaris i les hores de son, així com donar-se un temps per a “respirar” en el dia a dia, evitant i endarrerint l’aparició de l’estrès, o recuperant-se d’aquest en situacions puntuals en què no sigui possible evitar-lo.

Jordi Pau Caballero

Tècnic Esportiu en Muntanya Mitjana

Modern Nordic Walking Coach

Promotor de la Salut a través de l’Activitat Física

Més informació: Tel. 637 729 612 

www.cerdanyasenderismedesalut.cat

Si t’ha agradat llegir Consells per la tornada de vacances, també et pot interessar llegir Com gaudir de l’activitat física a la muntanya amb respecte.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.