fbpx

Pànxing Cerdanya

22, març del 2023

22, març del 2023

Esports – Cerdanya

Benvinguts a una nova edició del programa Cerdanya Senderisme de Salut

Cerdanya
senderisme
Un any més, l'estiu acollirà les activitats del programa Cerdanya Senderisme de Salut, que sota el lema "Cos actiu, saludable i dinàmic, dins un entorn privilegiat", celebra la seva vuitena edició, amb activitats de senderisme, marxa nòrdica i banys de bosc.

El gruix de les activitats està centrat en el mes d’agost, amb activitats de matí, de tarda, i de nit en lluna plena. El programa és possible gràcies als suports dels ajuntaments de Puigcerdà, d’Alp i de Llívia, i permet accedir a les activitats de matí i de nit de forma gratuïta o amb un preu simbòlic, i a les de tarda a un preu reduït.

Hi ha 16 sortides amb el guiatge gratuït, 12 sortides guiades amb un cost d’inscripció de 5€, sessions i cursos de marxa nòrdica a 15€ i 25€, i sessions de Sanergies (banys de bosc) a 20€. En 10 de les sortides programades, es descobreixen paisatges espectaculars gràcies a l’accés amb telecadira i telecabina, pagant només el cost del bitllet.

L’activitat “estrella” de les dues darreres edicions han estat les sessions de Sanergies (banys de bosc) i enguany s’han programat 8 sessions. El programa és dinàmic, i cada any presenta algunes novetats. Així doncs, en aquest edició es potencia el coneixement del paisatge i els recursos educatius de la Tosa, amb la sortida mixta amb telecabina i a peu “Tosa panoràmica, circuit de les mines i de la natura”, i els diumenges se segueix desenvolupant la sortida mixta amb telecadira i a peu al “Bac de Llívia”.

Una altra novetat és la sessió de marxa nòrdica al circuit de Vallcebollera (Espace Outdoor) que es complementa amb la de La Molina. Hi ha sortides específiques per a promoure i practicar la marxa nòrdica i totes les de senderisme es poden dur a terme també amb aquesta modalitat. S’afegeixen recorreguts nous, com la ruta de les Fonts de la Ringueta a Coll de Pal, l’estany de Lanós, els estanys de la Pera, o la sortida de marxa nòrdica nocturna al Pla d’Alp.

Les activitats de tarda van més encaminades a la millora de la salut, mitjançant la formació i l’aprenentatge del concepte Modern Nordic Walking, que ens ajudarà a treballar la nostra salut postural, i les experiències dels banys de bosc, amb els seus corresponents i contrastats beneficis per a la salut.

Les activitats programades pel mes de juliol són:

  • 17, 24 i 31 de juliol – Bac de Llívia
  • 27 de juliol – Les Gorges del Segre (Vall de Llo)
  • 30 juliol – de Vilallobent al Pla de les Forques

Jordi Pau Caballero Oller

Si t’ha agradat llegir Benvinguts a una nova edició del programa Cerdanya Senderisme de Salut, també et pot interessar llegir La 7a Alp-Cerdanya Cycle Tour supera els 500 inscrits.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.