Pànxing Cerdanya

18, maig del 2024

Search
Close this search box.

18, maig del 2024

Esports – Cerdanya

Tot a punt per a una nova edició del programa Cerdanya Senderisme de Salut

Cerdanya
Salut
Un any més, l'estiu acollirà les activitats del programa Cerdanya Senderisme de Salut, que sota el lema "Cos actiu, saludable i dinàmic, dins un entorn privilegiat", celebra la seva novena edició, amb activitats de senderisme, marxa nòrdica i banys de bosc.

Les activitats del Cerdanya Senderisme de Salut, està centrat en el mes d’agost, amb activitats de matí, de tarda i de nit en lluna plena. El programa és possible gràcies als suports dels ajuntaments de Puigcerdà, d’Alp i de Llívia i permet accedir a les activitats de matí i de nit de forma gratuïta o amb un preu simbòlic, i a les de tarda a un preu reduït. Hi ha 16 sortides amb el guiatge gratuït, 12 sortides guiades amb un cost d’inscripció de 5,00 €, sessions i cursos de marxa nòrdica a 15,00 i 25,00 €, i sessions de Sanergies -banys de bosc- a 20,00 €. En 10 de les sortides programades, es descobreixen paisatges espectaculars gràcies a l’accés amb telecadira i telecabina, pagant només el cost del bitllet.

L’activitat “estrella” de les tres darreres edicions han estat les sessions de Sanergies – Banys de bosc- i enguany s’han programat 5 sessions. El programa és dinàmic i cada any presenta algunes novetats. Així doncs, els divendres es potencia el coneixement del paisatge i els recursos educatius de la Tosa, amb la sortida mixta amb telecabina i a peu “Tosa panoràmica, circuit de les mines i de la natura”, i els diumenges se segueix desenvolupant la sortida mixta amb telecadira i a peu al “Bac de Llívia”.

La sessió de marxa nòrdica al circuit de Vallcebollera (Espace Outdoor) es complementa deliciosament amb la de La Molina. Hi ha sortides específiques per a promoure i practicar la marxa nòrdica, i totes les de senderisme es poden dur a terme també amb aquesta modalitat. S’afegeixen recorreguts nous o recuperats, com la circular Estana-Miradors-Pla de l’Àliga-Bèixec-Estana, els estanys dels esquists (Bolloses), per les Riberes de l’Alt Segre i els Esterregalls, i la Vall de la Galba (Formigueres).

Les activitats de tarda van més encaminades a la millora de la salut, mitjançant la formació i l’aprenentatge del concepte Modern Nordic Walking, que ens ajudarà a treballar la nostra salut postural, i les experiències dels banys de bosc, amb els seus corresponents i contrastats beneficis per a la salut. Les activitats programades pel mes de juliol són: 23 i 30 de juliol, Bac de Llívia; 26 de juliol Estana-Miradors Pla de l’Àliga-Bèixec-Estana, i 29 de juliol, la Vall de la Vinyola i el mirador de Porté-Pimorent. No us ho podeu perdre!!

Salut

Font: Jordi Pau Caballero

Si t’ha agradat llegir la notícia Tot a punt per a una nova edició del programa Cerdanya Senderisme de Salut, també et pot interessar llegir Llívia acull el 1r campus internacional de la Iniesta Academy a Catalunya.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.