Pànxing Cerdanya

26, febrer del 2024

Search
Close this search box.

26, febrer del 2024

Gastronomia – Cerdanya

A l’estiu, aperitiu!

Cerdanya
aperitiu
El sol brilla radiant al cel, sense cap núvol que li faci la guitza. Ens hem llevat d’hora per caminar, o per treballar, o per fer aquella activitat que ens reclamava, tant se val. I arriba el migdia, l’hora assenyalada en la qual la gana comença a despuntar. Immediatament la nostra ment vola, es transporta fins a aquella terrasseta que tant ens agrada i rememora els beures i mossecs que hi fem. Ha arribat l’hora de l’aperitiu!

Per obrir la gana

L’aperitiu és una pràctica totalment estesa a la nostra societat. Reunir-nos al voltant d’una taula banyada pel sol del migdia amb els nostres éssers estimats és una tradició arrelada, molt arrelada. Aquest fet s’entén per l’antiguitat dels seus orígens: la pràctica de l’aperitiu es remunta a l’edat mitjana i la paraula deriva del llatí aperire, que vol dir obrir. I és precisament això el que feien, obrir l’estómac per rebre l’àpat principal.

Avui en dia, aquesta funció primigènia se segueix conservant, però hi hem anat sumant altres excuses per passar una bona estona. L’aperitiu és un moment de relax, de retrobament amb els amics i familiars que fa dies (o mesos) que no veiem. És una estona per socialitzar, per gaudir de l’aire lliure i el bon temps tot fent un beure. És provar aquell establiment nou o fer-li la confiança merescuda al bar o restaurant de tota la vida. L’aperitiu és un moment especial que hem trobat a faltar i del qual, per fi, podem tornar a gaudir.

aperitiu

Varietat i descoberta

Molts establiments de la comarca estan especialitzats o mostren un especial interès per aspectes de la gastronomia o les begudes. Des de ja fa un temps, per exemple, el món de les cerveses ha anat experimentant un creixement exponencial pel que fa als seus adeptes, i conseqüentment, la varietat que podem trobar als bars i restaurants no ha fet més que augmentar. Hi ha locals, de fet, que compten amb cartes específiques d’aquesta beguda.

D’igual manera està passant amb un beure molt nostrat que durant un temps va semblar quedar oblidat. Exacte, el vermut! Aquest licor, amo i senyor de l’aperitiu, normalment fet a base de vi blanc i aromatitzat amb diferents herbes aromàtiques, també és tot un món per descobrir. Tot i que les diferents marques i productors segueixen un procés d’elaboració similar, cada productor li atorga el seu segell particular i personal a través de la botànica que empra, els vins base que utilitzen o la modalitat de criança.

Un cop ben còmodes i asseguts a la terrassa, els cambrers i cambreres seran els encarregats d’oferir-nos i recomanar-nos aquella beguda que més encaixa amb els nostres gustos, sent un moment perfecte per deixar-nos aconsellar i tastar nous sabors i sensacions.

Si t’ha agradat llegir l’article A l’estiu, aperitiu!, també et pot interessar llegir Salut, tapes i terrasses!

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.