Pànxing Cerdanya

4, desembre del 2023

4, desembre del 2023

Gastronomia – Cerdanya

Mostra de Cuina Popular amb Naps de Cerdanya

Cerdanya
e58a9d98eb9f7a0f70192a5a9803aa50.jpg
El 17 de novembre se celebrarà a Ger la 29a Mostra de Cuina Popular amb Naps de Cerdanya, una jornada en què el nap, un producte tradicional i molt popular a la comarca, és el protagonista absolut.
La mostra, organitzada per l’Ajuntament de Ger, compta amb la col·laboració de les mestresses de Ger, l’Associació de Cuina Pirinenca de la Cerdanya, restaurants de la comarca i productors de la Cerdanya. 
 
l nap és un producte que s’ha fet servir molt a la cuina tradicional de la Cerdanya. Antigament s’havia cultivat molt a la zona i avui és un ingredient molt popular. Qui no ha menjat tiró amb naps, per exemple? La Mostra de Cuina Popular amb Naps de Cerdanya és una oportunitat fantàstica per conèixer les meravelles que es poden fer a la cuina amb aquest producte. 
 
Aquest any la jornada serà el 17 de novembre. L’escenari tornarà a ser el pavelló municipal, que té una capacitat per a mig miler de persones. Els assistents podran gaudir d’un primer plat elaborat per l’Associació de Cuina Pirinenca de Cerdanya i d’un segon plat fet pels restaurants que col·laboren amb la jornada. Després arriba el moment de donar tot el protagonisme a les mestresses de Ger, a les veteranes i a les més joves, que aporten les seves pròpies receptes. El que encara és una assignatura pendent és la incorporació d’homes a aquest col·lectiu, que, en gairebé 30 anys d’història, es poden comptar amb els dits d’una mà. 
 
 
El ventall de plats que hi podem trobar és enorme: el clàssic tiró amb naps, peus de porc amb naps, canelons amb naps, bacallà amb naps, allioli de naps, trumfes amb peres i naps, botifarra negra amb naps, mandonguilles amb naps, trinxat de naps, naps arrebossats o els típics civets acompanyats per naps. Aquests són els exemples més tradicionals, però pels comensals més atrevits també hi ha oferta: piruletes, melmelada, raviolis, pizza o gelat, tot, és clar, elaborat amb naps. L’àpat no seria complet sense els formatges i els iogurts artesans de la comarca. I per acabar, el millor epíleg: el gran ball de tarda, amb música en directe.
 
Podeu consultar el programa: aquí
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.