Pànxing Cerdanya

21, maig del 2024

Search
Close this search box.

21, maig del 2024

Nens i joves – Cerdanya

Comença el nou curs de “L’Escola Balla”

Cerdanya
escola balla
El projecte "L'Escola Balla", únic a Catalunya, fomenta i difon a les escoles de la comarca el caràcter formatiu, artístic i integrador d'aquest art/esport que és la dansa tradicional.

El projecte “L’Escola Balla” s’ha posat de nou en marxa aquest curs escola 2021/2022, gràcies a la col·laboració i treball conjunt entre el Consell Esportiu de la Cerdanya i l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal de la Cerdanya amb el suport econòmic de l’Àrea de Cultura, Noves Tecnologies, Esports i Educació de la Diputació de Girona i l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida.

L’Escola Balla es du a terme en tallers adaptats a l’horari escolar i completament integrats dins del grup bombolla que representa l’aula.

escola balla

El gran treball de la dansa tradicional

La formació dels nens i nenes en les danses tradicionals i del Pirineu suposa un treball corporal tan individual com en parella o grup, creant un conjunt harmònic a partr de la individualitat.

La dansa permet aprendre a escoltar; escoltar el silenci, escoltar-se a un mateix, escoltar a l’altre i escoltar al grup des del respecte i l’observació; implica ser capaç de percebre la pulsació de la música i d’associar-hi un moviment.

La dansa, com cap altre art, permet utilitzar l’espai com a mitjà de creació, de desenvolupament del nen i la nena i de la comunicació sensitiva, poder expressar-se a partir del moviment, descobrir el cos i prendre consicència del control de cadascuna de les seves parts.

El projecte “L’Escola Balla” és la recuperació de músiques i balls, el coneixement de les arrels de les relacions socials de les comunitats, així com un apropament a la seva música i els seus intruments. Les diferents danses ofereixen als nens i nenes descobrir, no només com es ballen, sinó la formació coreogràfica pròpia de cadascuna d’elles i el perquè, el qui i on. Un patrimoni ric i immaterial a conservar gràcies al seu coneixement.

Volem agraïr la inestimable tasca de la professiora de dansa, Sílvia Cassu, i la col·laboració dels centres educatius de la nostra comarca en la programació i el desenvolupament del projecte.

Si t’ha agradat llegir la notícia Comença el nou curs de “L’Escola Balla”, també et pot interessar llegir La Cerdanya crea un espai per ajudar als joves a trobar feina.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.