https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

14, setembre del 2024

Search
Close this search box.

14, setembre del 2024

Nens i joves – Maresme

Què cal saber per a la preinscripció escolar?

Maresme
preinscripcio
El procés de reflexió i de decisió ha finalitzat. Després de pensar-ho fins al detall ja sabem a quina escola o institut inscriurem a petits i grans de casa. Ara, però, encetem una nova etapa que cal afrontar amb totes les garanties d’èxit a través de comptar amb tota la informació necessària per a poder dur a terme aquests tràmits. A continuació us proposem tot un seguit d’informació que us serà d’allò més útil per formalitzar l’inici d’aquesta nova etapa dels vostres fills i filles.

Atents a les dates

El primer i principal tràmit que hem de realitzar a l’hora d’encetar una nova etapa educativa és la preinscripció.

Enguany, en tots els casos, les dates s’han avançat. Pel que fa als més petits, als alumnes d’educació infantil (de tres a sis anys) i als de primària, la presentació de sol·licituds es farà del 7 al 21 de març. Pels nous alumnes d’educació secundària obligatòria hi ha dos dies més i es podran presentar del dia 9 al dia 21 d’aquest mateix mes de març.

En el cas dels més ganàpies, les dates de sol·licitud salten fins a l’abril. Els alumnes de batxillerat podran formalitzar la preinscripció del dia 20 al 26 d’abril, compte amb el poc temps disponible. Els alumnes de cicles de formació professional de grau mitjà estaran dividits en dos grups: l’alumnat amb continuïtat d’escolarització, en general els que cursen quart d’ESO, podran prematricular-se del 20 al 26 d’abril, mentre que la resta d’alumnat ho podrà fer del 17 al 23 de maig. En aquest mateix període de temps ho faran els i les alumnes de cicles d’arts plàstiques i disseny de grau mitjà. 

Per acabar, els estudiants de cicles de formació professional i d’arts plàstiques i de disseny de grau superior tindran del 25 al 31 de maig per formular el tràmit, mentre que els ensenyaments esportius tindran com a primer període de presentació de sol·licituds del 2 al 23 de maig.

Què cal aportar?

Tan important és tenir present les dates de preinscripció com la documentació necessària per poder tramitar-la. En el cas dels centres educatius de titularitat pública i concertada, el procés és semblant en totes les etapes educatives, des de preescolar fins al batxillerat o cicles formatius. Actualment, la sol·licitud s’ha de fer telemàticament al web d’educació de la Generalitat preinscripcio.gencat.cat. Per fer-ho necessitarem un certificat digital, però si no l’hem pogut obtenir, ho podrem fer mitjançant un suport informàtic. 

En tots els casos se us demanarà aportar el llibre de família o altres documents relatius a la filiació, així com el DNI o NIE del pare, mare, tutor o tutora de l’alumne si s’opta per la sol·licitud en suport informàtic. En certs casos també es requereixi el codi identificatiu del fill o filla, que es pot consultar al web de la Generalitat.

Cal tenir en compte també la necessitat de recopilar la documentació acreditativa dels criteris prioritaris per justificar, per exemple, la proximitat del domicili habitual a l’escola, la proximitat del lloc de treball del pare o mare o criteris complementaris, com formar part de família nombrosa o monoparental, entre altres supòsits.

Un món de possibilitats

Un cop superada l’etapa de l’ESO, tot un món de possibilitats s’obre davant els ulls dels estudiants. En aquest punt cal escollir cap a quina direcció encaren el seu futur, sempre en funció de les seves inquietuds i preferències. El salt cap al batxillerat és només una de les alternatives, on hi trobaran les modalitats d’arts, ciències i tecnologia i humanitats i ciències socials, que els conduiran cap a l’ensenyament universitari, un cop superades les proves d’accés o cap als cicles formatius de grau superior.

També hi ha l’opció d’emprendre un cicle formatiu de grau mitjà, on l’oferta és més que extensa, i on descobriran, a tall d’exemple, ensenyaments sobre l’activitat física i l’esport, el sector químic, energia i aigua, sanitat o el sector maritimopesquer. Sigui quin sigui el seu objectiu, hi ha un ensenyament per assolir-lo.

Institut Maremar

EL MASNOU T. 935 402 398 – 935 402 557

  • L’Institut Maremar imparteix estudis d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Es tracta d’un centre, dinàmic i innovador, adherit a la xarxa de competències bàsiques i a l’Escola Verda, l’Escola UNESCO que treballa valors culturals i de defensa del medi ambient i que cuida el desenvolupament personal de l’alumnat. Participem en intercanvis i implementem l’aprenentatge cooperatiu, fomentant la inclusió i l’excel·lència.
  • 1r i 2n d’ESO tenen grups reduïts, de 20 alumnes, que treballen per projectes i fan colònies a l’inici de curs per millorar la cohesió del grup.

Institut Premià de Mar

PREMIÀ DE MAR. T. 937 549 282 – 937 523 626

  • Compromís amb una formació de qualitat al Baix Maresme.
  • L’Institut Premià de Mar ha esdevingut el centre de referència amb la més gran i diversificada oferta formativa comarcal: ESO, Batxillerat, Cicles Formatius de Grau Bàsic, Mitjà i Superior de 6 famílies professionals (Activitats físiques i esportives, Administració i Gestió, Comerç i Màrqueting, Transport i manteniment de vehicles, Electricitat, Agrària), Programes de Formació i Inserció i Servei d’Assessorament i Reconeixement Professional. Trajectòria, equipaments i professionals l’acrediten com a garantia d’èxit educatiu, sempre al costat de les famílies, institucions i empreses de l’entorn.

ISM Maresme

MALGRAT DE MAR  T. 622 252 477

  • Centre de formació i assessorament d’empreses des de l’any 2005. Si busques potenciar les teves habilitats professional i personals no pots deixar passar aquesta oportunitat. Oferim cursos 100% subvencionats online o presencials impartits per professionals qualificats de diferents àrees formatives. Els cursos són destinats a treballadors, autònoms, persones en situació d’ERTO o aturats. 
  • Els nostres cursos s’agrupen en diferents categories formatives ampliades periòdicament, com poden ser: administració, màrqueting, fotografia i equilibri personal.

GEM

MATARÓ T. 93 798 94 61

  • L’Escola GEM de Mataró té una oferta formativa completa de 0 a 18 anys.
  • El seu projecte educatiu es basa en tres eixos: internacionalització, educació emocional i emprenedoria. El tret diferencial és una metodologia activa i la innovació a través de competències digitals i projectes globalitzats: laboratoris d’enginy a educació infantil, creació d’una cooperativa i apadrinament lector a Primària, Diploma Dual a l’ESO o certificació en emprenedoria de la mà de Tecnocampus a Batxillerat. Una escola que mira al futur.

ESCOLA LA IMMACULADA

VILASSAR DE DALT T. 937 532 958

10 raons per triar l’escola Immaculada de Vilassar de Dalt

  1. Personalitazió (real) de l’aprenentatge
  2. L’aprenentatge globalitzat és el fonament del nostre projecte educatiu
  3. Aprenentatge de Km
  4. Diversificació de les eines d’avaluació
  5. Fòrum futurs de l’educació (UNESCO)
  6. Centre de referència en transformació educativa
  7. Col·laborem amb equips d’investigació i recerca de 2 universitats en estudis a nivell europeu i internacional
  8. L’art i la cultura són transversals en els processos d’aprenentatge
  9. Valors que formen part del nostre ADN
  10. Proximitat, rigor i professionalitat

Si t’ha agradat llegir Què cal saber per a la preinscripció escolar?, també et pot interessar llegir Portes obertes al futur

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.