Pànxing Cerdanya

21, abril del 2024

Search
Close this search box.

21, abril del 2024

Notícies – Cerdanya

Acord entre el Consorci de l’Aeròdrom de la Cerdanya i Aeroports de Catalunya per adequar i gestionar l’equipament

Cerdanya
L'objectiu és desenvolupar les activitats d'aviació més sostenibles i reduint l'impacte ambiental amb noves tecnologies

El Consorci de l’Aeròdrom de la Cerdanya, conformat a parts iguals per la Generalitat i el Consell Comarcal, ha acordat que la gestió de l’equipament passi a Aeroports de Catalunya, per tal que el condueixi cap a la nova etapa que s’obre amb el Pla director urbanístic aeroportuari recentment aprovat. Pel que fa a l’activitat aeronàutica, es fomentaran els usos més sostenibles, com el vol a vela, àmbit en el qual l’aeròdrom ja és un referent mundial.

En paral·lel, se seguirà monitoritzant l’impacte acústic de l’activitat, tot fomentant la utilització d’aeronaus menys sorolloses. Així, es preveu la implementació de trajectòries d’aproximació avançades basades en la navegació amb satèl·lits, per reduir sorolls i emissions.

L’octubre de 2008, el Consorci va concessionar la gestió de l’aeròdrom i ara, tretze anys després, quan aquesta ha finalitzat, s’ha decidit traspassar-la a Aeroports de Catalunya. Tal com ja es fa amb altres infraestructures, es treballarà per obrir les instal·lacions de l’equipament al territori, perquè els seus habitants hi puguin accedir i fer-ne ús.

Aeròdrom de la Cerdanya
Imatge aèria aeròdrom de la Cerdanya

Per fer-ho possible, es durà a terme un pla d’adequació, especialment en els edificis i hangars existents, donant compliment a les previsions establertes en el Pla Director Urbanístic i Aeroportuari (PDUA) aprovat per la Generalitat l’any 2020. A més, la gestió ordinària es complementarà amb eines de gestió remota, solucions que Aeroports de Catalunya està ja implementant en aeròdroms i heliports.

Font: ACN

Si t’ha agradat llegir la notícia Acord entre el Consorci de l’Aeròdrom de la Cerdanya i Aeroports de Catalunya per adequar i gestionar l’equipament, també et pot interessar llegir L’equip de bàsquet Únics Cerdanya fa la seva presentació aquest diumenge.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.