Pànxing Cerdanya

21, abril del 2024

Search
Close this search box.

21, abril del 2024

Notícies – Cerdanya

L’equip de bàsquet Únics Cerdanya dóna a conèixer el seu projecte

Cerdanya
unics

L’equip de bàsquet Únics Cerdanya ha fet la seva presentació a Puigcerdà, en el que ha sigut el seu primer partit oficial de competició. El rival ha sigut el CB Llamp, de Barcelona, representant de la Federació Catalana d’Esports per a les Persones amb discapacitat intel·lectual. L’acte ha comptat amb la presència del president d’Special Oliympics Catalunya, Sergi Grimau.

Únics Cerdanya està integrat actualment per 14 jugadors i jugadores d’edats compreses entre els 14 anys i els 54 anys, d’esportistes iniciats molt recentment en l’esport col·lectiu -els entrenaments van començar el passat 15 d’octubre- i que mostren una bona progressió i, especialment, una il·lusió desfrenada. Els components de l’equip són de Puigcerdà, Alp, Llívia i Bellver. El conjunt és un dels equips del club bàsquet Llívia-Puigcerdà que té per objectiu, la temporada vinent, participar a la lliga regular.

La iniciativa neix durant la pandèmia. L’entrenadora de bàsquet Alba Olcina n’és, en bona part, la responsable de la idea. Ella presenta el projecte que ha agafat força aquests últims mesos. “No hi havia a La Cerdanya cap esport col·lectiu pensat per a persones amb discapacitat intel·lectual. De fet, a títol individual, hi ha ben poca cosa, també. Així que se’m va acudir de crear un equip de bàsquet per a ells i elles i he comptat amb el suport total del club. I aquí estem, amb molts ànims”, explica Olcina.

“Els beneficis, més enllà de l’activitat física i esportiva, es troben en la interacció que es genera entre ells, la possibilitat que se’ls obre de conèixer altres persones, les relacions socials; és un guany personal molt important per a ells i elles”, especifica l’entrenadora.

Únics Cerdanya
Fotografia de l’equip Únics Cerdanya

L’equip està dirigit per Alba Olcina i Jordi Izquierdo i compta amb el suport de l’entitat i del director tècnic, Cesc Senpau. Per tal de poder realitzar l’activitat, ells que ja són entrenadors de bàsquet, van haver de treure’s el títol d’entrenador per a jugadors amb necessitats educatives especials.

Si t’ha agradat llegir la notícia L’equip de bàsquet Únics Cerdanya fa la seva presentació aquest diumenge, també et pot interessar Llívia s’implica en la rehabilitació de l’església de la Mare de Déu dels Àngels.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.