Pànxing Cerdanya

21, abril del 2024

Search
Close this search box.

21, abril del 2024

Notícies – Cerdanya

Activa’t i relaxa’t – Cerdanya Senderisme de Salut

Cerdanya
senderisme
L’estiu és una època on tradicionalment la gent sol fer la part més important, sinó tota, de les vacances de l’any. I el zenit coincideix amb el mes d’agost, on moltes persones disposen d’aquest mes per a dur a terme les seves vacances. La canícula estival convida a baixar el ritme rutinari, a “desconnectar”, a fer coses diferents -tot intentant gaudir d’elles al màxim-, o simple i planerament, a descansar i “carregar piles”. Hi ha qui combina uns dies de platja i mar, amb uns dies de muntanya. Hi ha qui, per contra, no el treus de la costa o de la muntanya. El que és important és que, anem a un lloc o altre, el que fem ens ajudi a renovar la nostra energia, per tornar a afrontar el nou curs amb vitalitat i energies renovades.

Les comarques de muntanya, i la Cerdanya en particular, ens ofereixen un ampli ventall de possibilitats d’activitats per a tots els gustos i totes les edats, tot aprofitant un entorn privilegiat on poder gaudir mentre cultivem la nostra salut, alliberant estrès i generant endorfines, factors que condicionen, en un sentit o altre, la nostra percepció de benestar. L’activitat i l’exercici físics, i l’esport, junt amb una correcta hidratació i una bona nutrició -amb el gaudir de la cuina i els productes que ofereix la comarca-, poden contribuir, sens dubte, al nostre benestar mental, físic i emocional, tan necessari en aquesta temps que corren.

Heus ací unes recomanacions per a poder aprofitar d’aquests beneficis al màxim mentre gaudiu de les vostres vacances:

  • Eviteu fer activitats que requereixen determinat esforç, en les hores de màxima insolació -aprofitar primeres hores del matí i darreres hores de la tarda-.
  • Anar convenientment protegits per la radiació ultraviolada, no us sàpiga greu mànigues i pantalons llargs.
  • Si preneu el sol, preferentment a primera hora del matí, controlant l’estona d’exposició.
  • Combinar activitats de més i de menys intensitat i esforç físic, amb d’altres més “contemplatives”, de descans i de recuperació.
  • Hidrateu-vos sovint tot prenent aigua al llarg del dia, no només quan tingueu sed i eludiu begudes edulcorades o alcohòliques.
  • Aprofiteu aquests espais per a ecoltar-vos i observar com us sentiu. Escolteu que demana el vostre cos i quines sensacions una transmet fent una o altra cosa.
  • Desconnecteu al màxim de la tecnologia i dels estris que generin camps electromagnètics al vostre voltant. Millorarà la vostra energia, la vostra percepció de les coses i la vostra concentració, contribuint al vostre benestar.

Jordi Pau Caballero

Tècnic Esportiu en Muntanya Mitjana

Modern Nordic Walking Coach

Promotor de la Salut a través de l’Activitat Física

Més informació: Tel. 637 729 612 www.cerdanyasenderismedesalut.cat

Si t’ha agradat llegir la notícia Activa’t i relaxa’t – Cerdanya Senderisme de Salut, també et pot interessar llegir L’Hospital de Cerdanya i el Museu de Llívia organitzen una jornada de salut dedicada a la pandèmia de la Covid-19 i a la seva vacunació.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.