Pànxing Cerdanya

14, abril del 2024

Search
Close this search box.

14, abril del 2024

Notícies – Cerdanya

Els ajuntaments de l’Alta Cerdanya creen una ruta per a BTT

Cerdanya
alta cerdanya
La Comunitat de Comunes, a l'Alta Cerdanya, s’avança en el projecte de promoure la vall com a destí per pedalar

Els Ajuntaments de l’Alta Cerdanya s’han coordinat per crear un circuit cicloturista tot terreny per la comarca que enllaça algunes de les carreteres i camins més valorats pels esportistes del pedal. El projecte té com a finalitat posicionar la Cerdanya entre el turisme d’esport i, sobretot, entre el creixent sector de la bicicleta de muntanya, com a un destí de vacances.

La configuració d’itineraris ciclistes és un dels projectes ambicionats pels tècnics de turisme dels dos costats de la frontera que, per ara, no ha acabat de fructificar a la Baixa Cerdanya en l’àmbit públic. En el privat sí existeixen nombroses propostes de rutes organitzades que permeten descobrir la vall a dues rodes.

cerdanya btt
Font: Gravity-Pyrenees

El circuit estrenat per la Comunitat de Comunes Pirineus Cerdanya que engloba el consistori de l’Alta Cerdanya ha estat batejat com a ruta dels “Balcons Cerdans”. Es tracta d’un recorregut dissenyat especialment per fer en bicicleta, de 38 quilòmetres i 700 metres de desnivell positiu que «convida a descobrir un territori excepcional en un altiplà», tal com l’han promocionat els seus creadors. “Balcons cerdans” creua pobles, petits nuclis de cases i passa per l’enclavament de Llívia. En aquest punt els creadors hi han situat un dels trams claus del trajecte amb l’enllaç del circuit tancat cap a Ur, una de les propostes d’inici i arribada de la ruta. L’itinerari també recorre algunes de les estacions del Tren Groc permeten així oferir una connexió ferroviària als ciclistes.

La posada en marxa de la ruta ha inclòs la instal·lació de set plafons informatius amb dades sobre fauna, flora, agricultura, història, gastronomia, benestar i art sacre del recorregut. El circuit enllaça per camins, poblacions com ara Ur, Llívia, la Guingueta d’Ix, Osseja, Nahuja, Santa Llocaia, Sallagosa i Bajanda. La web de l’ens públic Pyrénées Cerdagne n’ofereix els tracks per a dispositius GPS.

Font: Regió 7

Si t’ha agradat llegir la notícia Els ajuntaments de l’Alta Cerdanya creen una ruta per a BTT, també et pot interessar llegir El que s’oculta.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.