Pànxing Cerdanya

29, maig del 2024

Search
Close this search box.

29, maig del 2024

Notícies – Cerdanya

El Celler Llivins rep la certificació Biosphere Tourism

Cerdanya
celler
El celler de Llívia és el primer en rebre la certificació Biosphere Tourism en tot l'Estat espanyol.

Llivins, el celler de Llívia, és el primer celler de l’Estat espanyol que ha rebut el certificat Biosphere Tourism. Aquesta acreditació converteix l’empresa vitivinícola llivienca en la primera de l’àrea de l’Alt Pirineu i Aran en rebre aquesta certificació.

Les entitats amb el segell Biosphere Tourism tenen la garantia que ofereixen una certificació amb auditoria de bona part dels 17 objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Acord de París contra el canvi climàtic a través de la Carta Mundial SostenibleBiosphere és un sistema integral de gestió, reconeixement i certificació d’un territori, empresa o servei, entre altres, mitjançant l’acompanyament, el seguiment i l’assessorament. La certificació l’atorga l’Institut de Turisme Responsable (ITR), que va néixer amb el suport de la UNESCO, amb l’objectiu d’impulsar accions i programes de desenvolupament.

Llivins ha entrat, així, a formar part de la família de territoris i empreses, en l’àmbit mundial, que per la seva filosofia de treball i gestió, gaudeixen de la certificació de l’eco-sostenibilitat. En aquest sentit, situen Llivins en el mapa d’una oferta global i internacional que la mateixa pàgina web de Biosphere recull i difon. En un moment que l’enoturisme està en creixement, el fet de ser el primer celler que rep aquesta certificació internacional col·loca Llivins en una situació privilegiada.

Un premi a una filosofia de treball

Llivins és un celler que va néixer el 2011, i fa anys que es treballa amb una idea molt clara; el cultiu ecològic, de proximitat i sostenibilitat. Una filosofia de treball que ha comportat tenir el celler al costat de la vinya, i l’emplaçament a tocar del conreu.

Cultiu ecològic, com el fet d’utilitzar la palla per evitar el creixement de les males herbes; proximitat pel fet de comprar aquesta palla als productors locals i, sostenibilitat gràcies al fet que s’autoabasteixen amb l’energia produïda a la finca.

Llivins i Biosphere Tourism han treballat aquests últims mesos, plegats, on l’institut internacional ha auditat l’empresa llivienca per demostrar l’acompliment dels diferents requisits exigits. Aquesta és una labor que tindrà continuïtat en el temps, ja que des d’ara es farà un seguiment, de forma regular, per poder mantenir el segell.

Font: Ajuntament de Llívia

Si t’ha agradat llegir la notícia El Celler Llivins rep la certificació Biosphere Tourism, també et pot interessar llegir Love Of Lesbian tanca la primera edició del Cerdanya Music Festival.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.