Pànxing Cerdanya

30, maig del 2024

Search
Close this search box.

30, maig del 2024

Notícies – Cerdanya

La Colla Castellera de Cerdanya reprèn l’activitat a la Tor de Querol

Cerdanya
LA TOR DE QUEROL. COLLA CASTELLERA DE CERDANYA
La Colla Castellera de Cerdanya fixa els assaigs oberts els dimarts i divendres al local polivalent municipal de la Tor de Querol.

La Colla Castellera de Cerdanya ha iniciat la que serà la seva segona temporada obrint una nova etapa amb la seu dels assaigs a la Tor de Querol. Després de dos anys d’aturada a causa de la pandèmia, l’entitat aspira a retornar a les places de la Cerdanya i d’arreu del país amb un calendari d’actuacions amb parada a Puigcerdà, Llívia, Alp, Isòvol i la Seu d’Urgell, entre d’altres.

La Colla Castellera, batejada oficialment el juny del 2019 en una actuació a la Festa Major d’Alp amb les colles padrines d’Andorra i Berga, ha encetat un acord de col·laboració amb l’Ajuntament de la Tor de Querol per utilitzar la sala polivalent comunal, els dimarts i divendres al vespre, i poder realitzar els assaigs, els quals estan oberts a tota la població, així com els assaigs del seu grup de músics.

Amb el trasllat a la Tor, la Colla Castellera cerdana obre la seva quarta seu des de la creació, després de Llívia, Alp i Ger. Amb el trasllat, l’entitat reforça el seu rol transfronterer i vol reimpulsar el seu rol en la cultura popular de l’Alta Cerdanya.

castellera

Reptes tècnics

Com en bona part de les colles castelleres del país, els reptes tècnics impliquen recuperar la gamma de castells assolida abans de la pandèmia. Així, els de la camisa verd blava s’han fixat aconseguir de nou els pilars de quatre i el ventall de construccions de sis, amb el tres de sis, el quatre de sis i el quatre de sis amb agulla que van aixecar la temporada 2019.

En paral·lel els assaigs i les actuacions, la Colla Castellera ha reactivat també els tallers en centres educatius de la Cerdanya.

Pinya de valors

El President de la Colla, Saulo Pujolàs, ha explicat que per l’entitat “ara és el moment de començar de nou. L’any 2019 vam ser molt feliços i vam arribar a ser molta gent, però des del mes de març del 2020 la junta organitzativa i tècnica de la colla hem estat gestionant tan bé com hem sabut la inactivitat i la incertesa. En dos anys han canviat moltes coses, teníem un grup d’una quinzena de joves que ara estan estudiant fora i teníem també una canalla molt solvent que s’ha fet gran i ara, amb la majoria, hem de començar de zero. Tenim molta feina a fer i hem de retrobar-nos”.

Pel que fa al nou local de la Tor de Querol, Pujolàs ha considerat que “estem en un local nou, amb un potencial enorme”. El president de l’entitat ha afegit que “ara més que mai toca treballar en els valors. Persistirem per tornar a ser feliços a les places de la Cerdanya”.

Font: Colla Castellera de Cerdanya

Si t’ha agradat llegir la notícia La Colla Castellera de Cerdanya reprèn l’activitat a la Tor de Querol, també et pot interessar llegir Neix l’Associació de Varietats Locals de la Cerdanya.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.