Pànxing Cerdanya

21, abril del 2024

Search
Close this search box.

21, abril del 2024

Notícies – Cerdanya

Comencen els treballs a les sales que acolliran l’Espai Fita Zero: frontera, enclavament i memòria

Cerdanya
museu fita zero 11
Aquests dies s’ha desembarassat les dues aules de la Torre Bernat de So que permet als industrials fer-hi les obres de serveis

Aquests últims dies s’han dut a terme diferents tasques que marquen l’inici dels treballs a les sales que acolliran l’Espai Fita Zero: frontera, enclavament i memòria. D’una banda, s’ha desembarassat les dues aules de la Torre Bernat de So —les que tindran l’espai museogràfic dedicat a l’enclavament llivienc—, per tal que els industrials puguin començar les obres menors de construcció i electricitat. Posteriorment, s’hi posarà el mobiliari. Val a dir que el Museu i l’Ajuntament de Llívia ja van contractar la creació de l’audiovisual immersiu, que està a punt de finalitzar i que formarà part de l’exposició permanent. Durant aquest any es traurà a licitació l’última fase de creació de continguts per a l’espai.


Per un altre costat, recentment, s’ha recuperat d’una finca llivienca fronterera amb Santa Llocaia (Alta Cerdanya), una antiga fita. Es trobava a la Serra de Concellabre. Es tracta de la fita número 8, una peça de granit sorrós que es trobava en estat de deteriorament, bolcada a peu d’un camp, i que ara es restaurà i formarà part del museu. De fet, la fita serà la peça exposada que donarà la benvinguda a tots els visitants que hi accedeixin. La fita ha estat una cessió del ministeri d’Assumptes Exteriors d’Espanya.


Tant la fita recuperada, com el material que s’ha retirat de la Torre Bernat de So per poder fer les obres interiors del nou espai museogràfic, es guarden ara com ara en un dels magatzems municipals. Algunes peces han estat traslladades al lapidari de la institució.


A finals de l’any passat es van dur a terme les obres de restauració i impermeabilització exterior de la Torre Bernat de So.


El museu Espai Fita Zero: frontera, enclavament i memòria, tindrà un disseny innovador, seguint les noves tendències museístiques, amb un important ús de mitjans audiovisuals i interactius, on es mostraran objectes, documents i testimonis orals. L’exposició estarà subdividida en tres grans conceptes: testimonis de la frontera, les fites de la frontera i el paisatge; un espai participatiu i un espai de memòria de la frontera, lligat als espais de Memòria Democràtica de Catalunya.

Àrea de comunicació Ajuntament de Llívia.

Tel. 626 797 183

Si t’ha agradat llegir Comencen els treballs a les sales que acolliran l’Espai Fita Zero: frontera, enclavament i memòria, també et pot interessar ANC Cerdanya rep el tercer premi de la promoció comercial de La Grossa amb La Dooble dotat amb 10.000 euros.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.