Pànxing Cerdanya

19, maig del 2024

Search
Close this search box.

19, maig del 2024

Notícies – Cerdanya

La Covid persistent centrarà enguany els “Debats sobre medicina actual” que promou l’Hospital de Cerdanya i el Museu de Llívia

Cerdanya
covid
La jornada es durà a terme el dijous 11 d’agost, amb la participació de membres de la Plataforma d’Afectats i Afectades per la Covid.

La Covid persistent centrarà, aquest any, els “Debats sobre medicina actual”, jornada que coorganitzen l’Hospital de Cerdanya i el Museu de Llívia. L’acte, que és obert al públic en general, es durà a terme aquest pròxim dijous, 11 d’agost, a partir de les 19 hores, a la sala d’actes del museu.

La jornada comptarà amb la participació d’Adriana Castanyer (especialista en rehabilitació pulmonar, directora adjunta de la Clinique du Souffle la Solane (Oceja); Joan Lluís Aliaga, cap de pneumologia de l’Hospital de Cerdanya; Sílvia Soler, portaveu de la plataforma d’afectats i afectades per la Covid persistent;  i tot el públic assistent. (Debat obert a tothom). L’acte serà moderat pel periodista de Catalunya Ràdio a l’Alt Pirineu, Eloi Barrera.

La covid persistent afecta una part important de la població infectada (es calcula que un 80% d’aquesta pot tenir un o més símptomes persistents), però passa molt més desapercebuda, i no té tant ressò mediàtic com el virus. Els malalts de Covid persistent es senten desatesos, i no hi ha suficients tractaments per a poder-ne pal·liar els efectes. 

La Clinique du Souffle La Solane i l’Hospital de Cerdanya treballen conjuntament en un projecte de rehabilitació de malalts de Covid persistent, un projecte pioner, cerdà i transfronterer. Hi ha hagut notables avenços, mentre segueix el dia a dia de milers de pacients que encara pateixen els efectes, molts mesos i anys després d’haver contret el virus. El projecte es va donar a conèixer, precisament, en la jornada dels “Debats sobre medicina actual” de l’any passat.

La idea de la jornada d’aquesta edició és divulgar aquesta realitat —la Covid persistent—, detallant quins són els seus efectes, que afecten milers de persones. Trobar respostes, solucionar dubtes i conèixer els avenços que han de permetre que centenars de pacients puguin recuperar i tornar a guanyar qualitat de vida, seran els objectius de la jornada.

Els “Debats de la medicina actual” compten amb el suport de l’Ajuntament de Llívia, la Diputació de Girona i el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La jornada serà retransmesa en directe pel canal de YouTube del museu:

Font: Ajuntament de Llívia

Si t’ha agradat llegir la notícia La Covid persistent centrarà enguany els “Debats sobre medicina actual” que promou l’Hospital de Cerdanya i el Museu de Llívia, també et pot interessar llegir Un curs més de “L’escola balla”.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.