Pànxing Cerdanya

24, abril del 2024

Search
Close this search box.

24, abril del 2024

Notícies – Cerdanya

Les dones de Cerdanya ens regalen la seva memòria

Cerdanya
dones
Les entrevistes s’han concentrat en diferents locals de la comarca, on s’han reunit les dones dels municipis més propers.

El 10, 11 i 12 de maig es van dur a terme les entrevistes a les 25 dones que formen part del projecte de la ruta de la memòria de les dones del món rural, que impulsa el Consell Comarcal de la Cerdanya amb la col·laboració dels ajuntaments i EMDs de la comarca. Els ens locals han estat els encarregats d’escollir les representants de cada municipi i EMD, que ens han explicat les seves vivències i les de la seva gent. 

Una empresa especialitzada en aquest tipus de projectes, Audivio Multimedia SLU, ha estat i serà la responsable d’entrevistar, registrar i elaborar el document gràfic i els elements de difusió i comunicació visuals i auditius que es col·locaran a cada municipi. Aquests seran la silueta en negre de cada dona entrevistada, al costat de la qual es situarà un codi QR, que permetrà, a través del telèfon mòbil, escoltar i visualitzar cada una de les entrevistes.

dones

Les entrevistes s’han concentrat en diferents locals de la comarca, on s’han reunit les dones dels municipis més propers. Aquests locals han estat: el Consell Comarcal de la Cerdanya de Puigcerdà, el Palau de Congressos d’Alp, el Centre Cívic de Bellver de Cerdanya, el Local Social d’All i el Local Jove de Martinet. Així mateix, l’equip de gravació també s’ha desplaçat fins als domicilis d’aquelles dones que tenien impossible, per qüestions de mobilitat, acudir als centres acordats.

Recull fotogràfic de dones cerdanes

Un cop realitzades les entrevistes, el següent pas serà treballar en la segona fase del projecte: la recollida d’imatges gràfiques antigues dels diferents pobles, per vestir el muntatge dels vídeos; així com l’elaboració dels perfils i els codis QR.

Des del Consell Comarcal de la Cerdanya només tenim paraules d’agraïment per les nostres dones, així com per les seves famílies, per la seva paciència i la seva generositat al llarg de les entrevistes i per l’immens regal que ens han fet.

dones

Aquest projecte compta amb el suport de l’Institut Català de les Dones, de l’Àrea d’Igualtat de la Diputació de Lleida, de la Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, de la Diputació de Girona i del Departament de Treball, Afers Socials i Família.

Si t’ha agradat llegir la notícia Les dones de Cerdanya ens regalen la seva memòria, també et pot interessar llegir França permetrà l’accés dels ramats de Llívia a les Bulloses.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.