Pànxing Cerdanya

18, abril del 2024

Search
Close this search box.

18, abril del 2024

Notícies – Cerdanya

Fira Arç 2021

Cerdanya
fira
La Fira Arç es torna a celebrar!

La Fira Arç s’organitza a Prullans els dies 24, 25 i 26 de setembre i està dedicada a les plantes, herbes i fruits silvestres que s’han deixat d’utilitzar i que ara es volen recuperar. Entre altres activitats, s’hi ofereixen xerrades i tallers, i també es fa una sortida pel Parc Natural del Cadí-Moixeró.

El poble de Prullans acull enguany la setena edició, després de no celebrar-se l’edició anterior  a causa de la pandèmia. Fira Arç és una mostra dedicada a les herbes i les plantes remeieres, així com als fruits silvestres i altres productes naturals que amb el pas dels anys han anat quedant oblidats i s’han deixat d’utilitzar.

Amb la voluntat de recuperar-ne l’ús, es fan xerrades i tallers que en mostren els beneficis, com la fabricació de tints naturals, cremes i pomades, i fins i tot amanides.

També s’organitza una sortida pel Parc Natural del Cadí-Moixeró, per descobrir aquests vegetals a la natura. 

La comissió organitzadora proposa una Fira més reduïda, sense les parades de venda, però mantenint l’esperit de les anteriors, però amb la implicació d’una vintena de voluntaris i voluntàries que fan possible la realització de l’esdeveniment. 

La Fira compta amb suport de l’Ajuntament de Prullans, Cerdanya EcoResort, el Consell Comarcal de la Cerdanya, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i el Parc Natural del Cadí-Moixeró. 

Fira
Programació de la Fira Arç 2021.

Si t’ha agradat llegir la notícia Fira Arç 2021, també et pot interessar llegir El Celler Llivins rep la certificació Biosphere Tourism.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.