Pànxing Cerdanya

24, abril del 2024

Search
Close this search box.

24, abril del 2024

Notícies – Cerdanya

Homenatge a les germanes de la comunitat Vedruna de Puigcerdà

Cerdanya
Vedruna
El passat divendres 15 d'octubre es va celebrar l'acte d'homenatge a les germanes de la comunitat Vedruna de Puigcerdà després de 167 anys educant els nens i nenes de la vila i de la comarca.

L’acte va comptar amb la presència de nombroses entitats i es va iniciar amb un seguit de parlaments: Il·lm. Sr. Albert Piñeria, alcalde de la vila de Puigcerdà; Excm. i Rvdm. Sr. Joan Enric Vives, arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra; la Gna. Dolors Sitjes, germana provincial de la província Vedruna Europa; la Gna. Montserrat Espinalt, presidenta de la fundació Vedruna Catalunya educació; la Sra. Anna Camps, directora general de l’escola Vedruna de Puigcerdà i el Sr. Àngel Maurell, adjunt de direcció: tots ells van remarcar, d’una banda, l’empremta que han deixat les germanes en l’educació de la vila; d’altra banda, van afirmar que l’essència de Joaquima seguiria viva en l’escola de Puigerdà a mans dels professors seglars.

En l’acte també hi van assistir nombroses germanes Vedruna Catalunya i en fou especialment significativa, la presència de les tres germanes que fins al mes de juliol formaven part de la comunitat de Puigcerdà: la Gna. Conxita Segalà, la Gna. Matia Viñas i la Gna. Montgrony Viñas que van estar acompanyades de professors, amics i famílies, i a qui es van lliure uns detalls commemoratius tant per part de l’escola (una il·lustració de Santa Joaquima), com per part de l’Ajuntament de la vila de Puigcerdà (una placa commemorativa personalitzada a cadascuna d’elles). L’AMPA de l’escola també va lliurar un quadre de l’estany de Puigcerdà a la Gna. Dolors Sitjes.

A part dels diferents parlaments, hi va haver la projecció de tres vídeos: un representava l’evolució de l’edifici; l’altre titulat Grans Records, era una mostra dels diferents actes, persones inoblidables, activitats que han anat formant el recorregut de l’escola durant aquest mes de segle i mig de presència de les germanes; l’últim fou un recull de testimoni sobre el que pensen i recorden de les germanes, professors o exalumnes.

Entre parlament i vídeo, el Sr. Conrad Oliver va obsequiar als presents amb la interpretació al piano de dues peces musicals: Pirineu i l’himne de Santa Joaquima.

L’acte va ser molt emotiu: un homenatge d’agraïment sincer cap a les germanes, la tasca de les quals es pot resumir amb una de les sentències més conegudes de Sanata Joaquima de Vedruna i que diu així: TOT PER AMOR, RES PER FORÇA.

Font: Vedruna Catalunya

Si t’ha agradat llegir la notícia Homenatge a les germanes de la comunitat Vedruna de Puigcerdà, també et pot interessar llegir L’ajuntament de Puigcerdà ha publicat les bases pel concurs de fotografia.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.