Pànxing Cerdanya

29, maig del 2024

Search
Close this search box.

29, maig del 2024

Notícies – Cerdanya

La Molina estrena la renovada i espectacular pista Barcelona divendres 3 de febrer

Cerdanya
pista_barcelona_final
La pista Barcelona és una pista negra de 4,75 quilòmetres de longitud, amb un desnivell de 859 metres i un 66% de pendent màxim. L’estació suma fins a 43 km esquiables amb l’obertura de les pistes Barcelona, La Coma, Isards, Boulevard i Ponent. També s’obriran aquest cap de setmana el Big Air Bag i l’Slàlom Nissan e-POWER a la zona Trampolí.

La Molina obrirà la pista Barcelona demà divendres, 3 de febrer. Les darreres nevades, el fred òptim per a la producció de neu i el treball constant han permès deixar els gairebé 5 km de pista en perfectes condicions per la seva inauguració.

La pista Barcelona disposa de 4,75 quilòmetres de longitud, amb un desnivell de 859 metres i un 66% de pendent màxim.

pista barcelona

A la zona de Tosa també s’obriran les pistes La Coma, Isards i Boulevard, les quals, juntament amb la pista Barcelona, sumen gairebé 7 quilòmetres esquiables més. D’altra banda, a la zona Torrent s’obrirà la pista Ponent, d’1,3 quilòmetres. Per tant, aquest cap de setmana La Molina comptarà amb un total de 42 pistes,43 quilòmetres esquiables i 12 remuntadors en funcionament.

A més, a la zona Trampolí també s’obrirà l’Slàlom Nissan e-POWER. En acabar el recorregut, les persones esquiadores poden veure el temps que han fet i descarregar el vídeo del descens a la web de La Molina. I ubicat a l’Snowpark de Trampolí també s’estrenarà el Big Air Bag perquè tots els riders puguin saltar i demostrar les seves habilitats.

Remodelació de la pista Barcelona 

Durant l’estiu del 2022, es van dur a terme diferents treballs per adaptar la pista. Entre les tasques que es van dur a terme destaquen el condicionament del terreny, la col·locació de 73 innivadors per garantir la producció de neu, la instal·lació d’ancoratges per a màquines i paravents, la preparació de la pista per a competició i la incorporació de proteccions i mesures de seguretat.

Els treballs es van dividir en 3 grans zones: la superior, entre els 2490 m i els 1985 m, és un terreny amb molt poca vegetació i on només es van treure alguns rocs de grans dimensions; la zona intermèdia, de 1975 m a 1755 m, on es va reperfilar el sol, retirar alguns arbres, es va fer moviment de terres de desmunt en roca (garantint 70 m d’amplada de pista) i es va canalitzar les aigües; i l’àrea inferior i arribada, que ja es va condicionar l’any 2010.

La pista Barcelona també es va condicionar i adequar perquè sigui possible fer-hi curses internacionals de velocitat. Al mateix temps es va remodelar per fer-la més atractiva per al públic esquiador d’alt nivell. Pel que fa a la competició, el traçat està en procés d’homologació per part de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) i, per tant, en molt poc temps serà el referent de l’esquí de velocitat als Pirineus.

pista barcelona

Tot el procés ha tingut un curós seguiment per part de la Comissió mediambiental constituïda per a la supervisió de les obres.

Una pista històrica 

La pista Barcelona va formar part del domini esquiable de la Tosa des de l’any 1954, coincidint amb l’expansió de La Molina cap aquell sector amb la construcció del Telecabina Puig d’Alp. 

Històricament, la pista Barcelona, amb un traçat a la zona baixa molt diferent de l’actual, ha existit durant 50 anys, però era molt poc utilitzada. Hi havia altres alternatives en servei com a camí de retorn des del Refugi del Niu de l’Àliga (2.537 m) fins al centre de l’estació (1.660 m). A banda de l’ús comercial, aquesta pista també s’utilitzava com a pista de competició en els seus inicis.

Font: Premsa – Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

Si t’ha agradat llegir la notícia La Molina estrena la renovada i espectacular pista Barcelona divendres 3 de febrer, també et pot interessar llegir Tornen els iglús a la Cerdanya de la mà d’Ohmamiglú.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.