Pànxing Cerdanya

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Notícies – Cerdanya

La tendència ‘mèteo’ pel gener

Cerdanya
properes pertorbacions-gener
Troposfèrica ens avança la tendència meteorològica pel mes de gener. Ens avisen, això sí, que no és una predicció, ja que aquestes perden fiabilitat a mesura que ens allunyem dels 7/8 dies del punt de partida.

La predicció a més de 7-8 dies perd ràpidament fiabilitat a mesura que ens allunyem del punt de partida. És per això que parlem de tendència. Aquesta tendència pot anar variant amb el temps, en funció de com vagi evolucionant la dinàmica atmosfèrica. No podrem entrar en detalls, però si intentar intuir el tipus de temps que ens podem trobar en els primers compassos d’aquest any 2022.

L’anticicló es podria situar molts dels dies al nord i nord-est del continent europeu, amb pertorbacions que es podrien veure obligades a anar baixant latitud des de l’Atlàntic cap a casa nostra. La inestabilitat experimentaria un repunt entorn de la Mediterrània amb precipitacions especialment abundoses al Pirineu Oriental Català, on les acumulacions de neu podrien ser destacables.

No tant al Pirineu aragonès tot i que la neu en faltarà, amb temperatura que en general serà l’adequada per aquestes dates. No es descarta algun episodi de fred intens.

tendència
Foto: Ramon Boter de Palau

Final de temporada més estable i suau

En aquests moments, la tendència apunta cap a un darrer terç de la temporada d’esquí dominat per les altes pressions, que se situarien a bona part del centre i est del continent europeu. Els dies amb cel clar o poc ennuvolat serien majoria amb temperatura en augment respecte dels mesos anteriors.

Precipitació escassa en general, sense descartar algun episodi d’inestabilitat més probable al Pirineu Oriental. Aquest punt s’haurà d’anar concretant pròximament.

tendència

En definitiva, la neu farà acte de presència sobretot a primer del 2022, garantint així un bon final de temporada a moltes de les nostres pistes d’esquí. De fet, les importants nevades primerenques de finals de tardor han garantit reserves suficients per a tota la temporada a moltes muntanyes, sobretot del Pirineu Occidental i d’Andorra. La inestabilitat podria repuntar de cara a l’abril, amb temps canviant habitual per les dates.

A gaudir-ne!

Font: Ivan Herrera – Troposfèrica

Si t’ha agradat llegir la notícia La tendència ‘mèteo’ pel gener, també et pot interessar llegir El Premi Cerdà de l’Any obre el període de candidatures.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.