Pànxing Cerdanya

21, juliol del 2024

Search
Close this search box.

21, juliol del 2024

Notícies – Cerdanya

La Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà anima a gaudir de les activitats obertes a tothom

Cerdanya
Presentació activitats Universitat d'Estiu Ramon Llull Puigcerdà. Autor: AUCer
La setmana vinent hi ha propostes culturals i lúdiques per a tots els públics com la Nit dels Estels, la Nit de les Arts, la inauguració a càrrec de Laura Fa i Marta Pontnou i la cloenda, amb Mònica Usart.

La Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà vol compartir un any més l’esdeveniment amb tota la població que aquests dies és a la Cerdanya.  Per això, la setmana universitària inclou un any més activitats obertes a tothom, que es duran a terme la setmana entrant, del 15 al 19 de juliol.

Aquest conjunt d’actes l’ha donat a conèixer Anna Òdena, membre de l’Associació Universitària de Cerdanya, que ha destacat que es compta amb una oferta consolidada i que cada any sol tenir una bona resposta per part d’alumnes, professorat, veïns i visitants.

La primera cita destacada serà la conferència inaugural, que tindrà lloc dilluns vinent 15 de juliol al vespre (20:15 h) a la Sala de Convencions del Museu Cerdà. Enguany amb dues convidades mediàtiques: la periodista Laura Fa i l’assessora d’imatge i escriptora Marta Pontnou. La xerrada tindrà com a tema central la pressió estètica sobre les dones. L’acte inclourà una actuació de la Coral Capella de Santa Maria de Puigcerdà.

El dia següent, dimarts 16 de juliol al vespre, es podrà gaudir novament de la Nit dels Estels, al Niu de l’Àliga i amb la col·laboració de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell i l’estació de muntanya de La Molina. Una oportunitat única a l’estiu per pujar a la Tosa d’Alp de nit i gaudir de l’excel·lent cel nocturn de la Cerdanya i el seu entorn. Aquesta és l’única activitat oberta en què cal inscripció prèvia.

Dimecres dia 17 (22.00 h), la Nit d’Arts portarà al Parc Schierbeck l’espectacle de dansa contemporània ‘Femme’, a càrrec de la Companyia Dansart Cerdanya. Anna Òdena, que és també la directora de Dansart, ha remarcat que es tracta d’una actuació plenament de quilòmetre zero, atès que les cinc ballarines que la posen en escena són nascudes a Puigcerdà.

Pel que fa a l’última jornada, divendres 19 de juliol al vespre, la cloenda de la setmana universitària serà a càrrec de la meteoròloga Mònica Usart, que parlarà del canvi climàtic. Aquesta conferència s’organitza en col·laboració amb el Col·legi de Metges de Barcelona, que al llarg del mateix dia organitzarà la Jornada d’Estiu de la Professió Mèdica.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Puigcerdà, Roser Respecte, ha volgut posar en valor el fet que la Universitat d’Estiu Ramon Llull segueix “combinant l’excel·lència acadèmica amb la diversió i l’aprenentatge per a tothom”, amb “una oferta educativa variada” que abasta tota mena de cursos, de temàtiques diverses, i “activitats per a tota la família”.

La presidenta de l’Associació Universitària de Cerdanya, Maria Àngels Terrones, hi ha afegit que aquesta combinació “de la part formativa amb la lúdica, de l’excel·lència acadèmica amb el lleure”, ha esdevingut “un tret diferencial” dels cursos d’estiu cerdans. Terrones incideix en el fet que les activitats que proposen també comporten sempre “un cert aprenentatge, ja sigui amb el cel nocturn a La Molina, amb l’espectacle de dansa o amb molt bones conferències”. Terrones ha agraït el suport d’institucions, patrocinadors i col·laboradors que ho fan possible un any més i, especialment, de l’Ajuntament de Puigcerdà i la Universitat Ramon Llull per apostar-hi any rere any.

Precisament per part de l’Ajuntament de Puigcerdà, el primer tinent d’alcalde, Francesc Armengol, ha clos la presentació tot remarcant que la Universitat d’Estiu permet trobar a la Cerdanya “una formació superior a la que es pot trobar la resta de l’any” i el fet que s’hi programa unes activitats pensades pel poble, per a la gent del poble”, a les quals s’afegeix el sopar que s’organitza dijous i que serveix, entre altres coses, per agrair el suport dels espònsors i col·laboradors i per lliurar reconeixements al millor estudiant de la Cerdanya i a persones, entitats o col·laboradors que han tingut un paper clau en la progressió de l’esdeveniment.

Si t’ha agradat llegir; La Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà anima a gaudir de les activitats obertes a tothom, també t’agradarà llegir: Amb l’entrada de juliol arriba la 13a edició Festival de Música Antiga dels Pirineus

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.