Pànxing Cerdanya

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Notícies – Cerdanya

L’Ajuntament de Guils de Cerdanya projecta un nou consultori mèdic, més espaiós i adaptat

Cerdanya
açana01
El servei es traslladarà al magatzem que hi ha sota de l'edifici consistorial, una vegada s'hi hagin fet les obres.

L’Ajuntament de Guils de Cerdanya ja ha iniciat el procés per a canviar d’ubicació l’actual consultori mèdic. L’equip de govern projecta un nou consultori més espaiós, més confortable pels usuaris i, especialment, adaptat a les persones amb discapacitats físiques o dificultat de mobilitat, com és el cas de les persones grans. “Aquest és un projecte irrenunciable per a aquest equip de govern. Cal adaptar el consultori perquè tothom hi pugui accedir. El servei actual no permet aquesta possibilitat, per això volem tenir-ho enllestit en els pròxims mesos”, ha explicat l’alcalde de Guils de Cerdanya, Toni Trilles.

L’actual consultori mèdic és al Casal, un espai reduït pels serveis de dispensari que ha d’oferir. A més, les persones amb mobilitat reduïda han de superar un graó per accedir des de l’exterior. Per si no n’hi hagués prou, el lavabo, per exemple, es troba al segon pis i per fer-ne us cal pujar unes escales.

L’equip de govern de Guils aborda aquesta situació i resolt totes aquestes mancances amb el nou consultori mèdic. El projecte preveu que el dispensari estigui ubicat a la planta inferior de l’edifici consistorial, un espai que avui s’utilitza com a magatzem i local de mals endreços. El disseny del futur consultori, en aquesta nova ubicació amb molts més metres quadrats, proposa una sala pel metge i per a la infermera, una sala per al podòleg/a i una sala annexa per a poder-hi fer els tallers de memòria, entre altres. A més, l’accés al nou consultori es farà a peu de carrer, sense obstacles. I el lavabo estarà adaptat per a totes les realitats físiques dels seus usuaris. “Serà un consultori com cal, pensant amb la comoditat dels qui hi treballen i la comoditat dels seus usuaris que són els veïns i les veïnes de Guils de Cerdanya”, ha dit Trilles.

Tot i que es fa difícil concretar terminis, tenint en compte que encara s’han d’iniciar els tràmits legals per a començar les obres, Trilles ha defensat que el projecte es farà “el més aviat possible. No volem mantenir aquesta situació anòmala per molt més temps. Si tot va bé, l’any vinent el nou consultori serà una realitat”, ha afirmat.

Font: Àrea de Cultura i Comunicació de l’Ajuntament de Guils de Cerdanya

Si t’ha agradat llegir la notícia L’Ajuntament de Guils de Cerdanya projecta un nou consultori mèdic, més espaiós i adaptat, també et pot interessar llegir Ferrocarrils presenta el Projecte Ecovall de Vall de Núria, referent de sostenibilitat i de compromís amb el medi ambient.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.