Pànxing Cerdanya

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Notícies – Cerdanya

El Museu de Llívia es dota d’un pla educatiu

Cerdanya
plaeducatiu01
Proposa un catàleg d'activitats pensat per a tota mena de públics

Llívia (09/06/2023). El Museu de Llívia ja disposa del seu pla educatiu. Ha estat un projecte elaborat aquests últims mesos, amb el suport econòmic de les institucions i de professionals externs, amb la coordinació dels responsables del museu, que han bastit un primer catàleg d’activitats pensades no solament per a les escoles sinó per a tota mena de públic. “És un primer pas. Un catàleg d’activitats, modest, però molt interessant, complet i realista per la dimensió actual de recursos. És el nostre punt d’inici. Volem que aquest sigui l’any d’implementació del pla”, explica el director del museu, Gerard Cunill.

“El Pla Estratègic del Museu, presentat fa uns mesos, ja recollia aquest objectiu. De fet, paral·lelament s’estaven redactant els dos plans. Cal tenir present que érem l’únic museu de la xarxa de museus de Girona que no comptava amb aquesta eina”, detalla Cunill. S’hi ha estat treballant des del 2020, amb consultors externs i la participació de l’Schola Didàctica Activa SL i la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona, amb les docents Isabel Boj i Maria Feliu.

El catàleg d’activitats del pla educatiu del Museu de Llívia ofereix, actualment, dues propostes pensades per a alumnes de primària i secundària, els quals poden ser adaptats per a altres tipus de públic, com ara col·lectius de gent més gran. Un d’ells està dedicat a l’època romana, amb el macaco -l’esquelet que està exposat al museu, una de les troballes arqueològiques importants del jaciment del fòrum romà lulia Libica- com a protagonista. La segona de les propostes se centra en la farmàcia Esteva de Llívia, considerada una de les més antigues d’Europa, el fons de la qual s’exposa al museu.

“Hem fet aquest petit catàleg per començar. Som conscients que a hores d’ara les escoles reclamen un vestit a mida a partir dels treballs en projectes que elaboren amb els alumnes. Però, aquest és un assessorament que no podem oferir, avui. Haurem de completar l’oferta actual quan es pugui comptar amb més recursos que possibilitin aquest servei”, conclou Cunill.

Les dades que es desprenen de l’observatori de públics de la xarxa de museus de Girona confirma la tesi dels responsables del museu. “Estem només en el 2% de les visites d’alumnes d’escoles en el global de les visites al museu, quan la mitjana a la resta dels museus és del 10%, com a mínim. I aquest ha de ser l’objectiu. És una part fonamental del total del públic que visita aquest tipus d’instal·lacions”, ha afegit Cunill.

Font: Àrea de comunicació Ajuntament de Llívia

Si t’ha agradat llegir la notícia El Museu de Llívia es dota d’un pla educatiu, també et pot interessar llegir La Flama tornarà a baixar del Canigó….

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.