Pànxing Cerdanya

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Notícies – Cerdanya

Puigcerdà vol substituir el funicular que uneix l’estació de tren i el centre de la Vila

Cerdanya
funicular
El consistori vol un equipament funcional i dimensionat a l'actual nombre d'usuaris, molt per sobre de l'original.

L’Ajuntament de Puigcerdà vol comptar enguany amb una nova instal·lació per poder salvar el desnivell que hi ha entre el centre històric del municipi i la zona de l’estació de tren. Els serveis tècnics municipals estan explorant les diferents alternatives que hi ha a la connexió actual amb funicular, el qual pateix avaries de forma freqüent. Així, es planteja construir un nou sistema d’ascensor inclinat o instal·lar-hi unes escales mecàniques en aquest mateix espai.

L’alcalde de la capital cerdana, Albert Piñeira, ha deixat clar que el giny “ha arribat al final de la seva vida útil”, tenint en compte, ha dit, que ha tingut molts més usos dels que es van preveure en un principi i l’elevat cost que tenen les seves reparacions i manteniments.

L'ascensor inclinat de Puigcerdà al mig del seu recorregut entre la plaça de l'estació i el carrer Raval de les Monges
L’ascensor inclinat de Puigcerdà al mig del seu recorregut entre la plaça de l’estació i el carrer Raval de les Monges. ACN

Una alternativa funcional i ben dimensionada a l’actual funicular

El funicular panoràmic de Puigcerdà uneix la plaça de l’Estació amb el carrer Raval de les Monges. Des d’allà, es pot arribar a la plaça de l’Ajuntament amb un altre ascensor panoràmic. Quan algun d’aquests s’espatlla, però, els veïns es veuen obligats a utilitzar les escales o, com alternativa, fer ús d’una de les nou expedicions diàries del transport urbà de la capital cerdana.

Per aquest motiu, des del consistori tenen clar que necessiten un sistema que funcioni, ja que l’actual “no presta el servei que hauria de fer”, tal com reconeix Piñeira. L’alcalde afegeix, però, que la instal·lació es va dimensionar fa uns vint anys per un determinat ús i volum de persones que, a la pràctica, s’ha “superat àmpliament”.

La idea és que la nova instal·lació en garanteixi l’ús a persones amb mobilitat reduïda o amb altres tipus de discapacitat. Un cop es decideixi quina solució tècnica és la que s’acaba adoptant, aquesta es podrà quantificar i executar. La voluntat és que les obres es duguin a terme aquest mateix any i que aquesta sigui una de les inversions principals que s’incloguin en els comptes municipals, segons ha explicat Piñeira.

Font: ACN

Si t’ha agradat llegir la notícia Puigcerdà vol substituir el funicular que uneix l’estació de tren i el centre de la Vila, també et pot interessar El Premi Cerdà de l’Any obre el període de candidatures.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.