Pànxing Cerdanya

19, maig del 2024

Search
Close this search box.

19, maig del 2024

Notícies – Cerdanya

La Cerdanya vol tenir un centre d’FP de caire transfronterer per formar i ocupar els joves del territori

Cerdanya
foto_3765212
Cambres de comerç i institucions treballen conjuntament en el projecte, que també busca la implicació de la UE

La Cerdanya vol implantar més estudis de formació professional (FP) a la comarca a través d’un nou centre especialitzat de caire transfronterer. Un dels àmbits que es vol potenciar és l’agroalimentari, fent èmfasi també en els productes de proximitat. L’objectiu d’aquesta iniciativa és aconseguir que els joves del territori no hagin de marxar a estudiar fora i que, a més, puguin trobar-hi feina.

Amb aquesta voluntat, les cambres de comerç de Barcelona i Girona i la d’oficis de la Catalunya del Nord han començat a treballar conjuntament amb les institucions de la zona per tirar endavant el projecte. Aquest podria estar desenvolupat en sis o set anys i la idea és que la Unió Europea també s’impliqui en el seu finançament.

La idea és que les formacions d’FP que s’imparteixin al centre s’ajustin a les necessitats d’ocupació de la zona, pensant sobretot en les estratègies de desenvolupament previstes de cara al futur, tal com ha explicat la presidenta del Consell Comarcal de la Cerdanya, Roser Bombardó.

FP Pla obert
Pla obert de l’alcalde de Llívia, Elies Nova, el director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Josep Puigbert, i el vocal de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, reunits a Llívia (Cerdanya)

El futur de l’FP a la Cerdanya

En un sentit similar també s’ha expressat el vocal de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, que ha afegit que un aspecte que caldrà abordar és el de l’homologació de les titulacions als sistemes educatius català i francès. Així, s’ha mostrat confiat en què es pugui trobar la fórmula que ho faci possible, ja que “les professions són les mateixes” i cada cop els lligams a nivell europeu són més estrets.

Per la seva banda, el director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Josep Puigbert, ha destacat que té molt sentit desenvolupar un projecte d’aquest tipus a la Cerdanya pel seu “ADN transfronterer”, tenint en compte que a la zona ja existeix un hospital i un escorxador que funcionen des d’aquesta perspectiva. A més, ha dit que tot plegat contribueix a la cohesió d’aquest territori i que, a la vegada, és un argument que ha de servir per aconseguir la implicació de la Unió Europea.

FP Pla Obert
Pla obert de la reunió mantinguda entre diversos representants institucionals i les cambres de comerç de Girona, Barcelona i la Catalunya del Nord a Llívia.

Mentre, el president de la cambra d’oficis i artesania dels Pirineus Orientals, Robert Bassols, ha defensat que el nou centre també ha de servir per atraure joves d’altres territoris que vulguin formar-se a la Cerdanya. La trobada per debatre sobre la viabilitat del projecte s’ha dut a terme aquest dimecres a Llívia, municipi que s’ha ofert a acollir el futur equipament. En aquesta reunió també hi han participat diversos alcaldes i representants d’ens locals, així com també de diversos sectors empresarials.

Si t’ha agradat llegir la notícia La Cerdanya vol tenir un centre d’FP de caire transfronterer per formar i ocupar els joves del territori, també et pot interessar L’Ajuntament de Puigcerdà renovarà la coberta de la pista de gel aquest estiu.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.