Pànxing Cerdanya

26, abril del 2024

Search
Close this search box.

26, abril del 2024

Notícies – Cerdanya

El turisme corporatiu. Primera palanca de creixement per la comarca de la Cerdanya

Cerdanya
turisme
El Consell Comarcal de la Cerdanya amb el suport del Servei d'Ocupació de Catalunya, conjuntament amb l'associació empresarial Empresariat Cerdanya i amb el recolzament dels Ajuntaments d'Alp, Bolvir, Ger, Llívia i Puigcerdà, així com la Fundació Bosch Aymerich culmina el projecte per desenvolupar una estratègia competitiva diferencial per la Cerdanya.

L’objectiu del projecte és millorar la competitivitat de les empreses de la Cerdanya i la qualitat de l’ocupació donant continuïtat als llocs de treball que actualment s’ofereixen i, conseqüentment, incrementar el nivell de vida de la població de la comarca a mig i llarg termini. Per arribar-hi, s’han analitzat empreses del territori i s’han identificat potencials palanques de creixement futures.

S’han analitzat totes les empreses de la Cerdanya amb la metodologia de les cadenes de valor o clusters. Una cadena de valor està formada per totes les empreses i altres agents (centre de formació, centres tecnològics…) que es relacionen entre elles dins un mateix segment de negoci. S’han identificat 3 cadenes de valor principals: Turisme, Construcció i Alimentació que conjuntament representen el 90% de les empreses, el 77% de la facturació i el 83% de l’ocupació de la Cerdanya.

Donada la massa crítica d’empreses interessades, així com l’oportunitat de creixement que representen i el seu posicionament diferencial, s’han prioritzat quatre palanques de creixement: el turisme corporatiu o de reunions empresarials, el turisme esportiu i de salut, la construcció sostenible i les estratègies de diferenciació en alimentació.

S’ha decidit começar a treballar en el turisme de reunions empresarials donant el fort impacte del sector del turisme a la comarca. Més de 200 empreses s’hi dediquen directament i ocupen a més de 1.000 persones i indirectament, tenen poder tractor en d’altres sectors com la salut, l’alimentació o la construcció.

El principal motor ecònomic de la Cerdanya és el turisme, amb diverses empreses de tipologia molt diferent que permeten dur a terme activitat turística 365 dies l’any. La priorització de la palanca del turisme ha de permetre augmentar l’activitat en els mesos menys actius i poder convertir d’aquesta manera llocs de treball estacionals en llocs de feina per a tot l’any.

Pel projecte s’ha comptat amb la participació activa de més de 50 empreses que s’hi han involucrat en entrevistes realitzades o en la participació en grups de treball en les presentacions públiques realitzades. El resultat d’aquest treball ha estat l’elaboració d’un pla que compta amb més de 14 actuacions molt concretes.

Totes i cadascuna de les 14 actuacions identificades busquen treballar un repte estratègic que s’ha d’identificar a partir de l’anàlisi del mercat i el canal de comercialització i moltes es podran posar en marxa en breu. Empresariat Cerdanya, la Fundació Bosch y Aymerich, el Consell Comarcal i els Ajuntaments que hi donen suport lideraran la posada en marxa del projecte. La col·laboració publicoprivada, amb una forta implicació empresarial i el suport dels actors públics, vetllaran per la materialització del projecte i així poder aconseguir que la marca Cerdanya sigui un referent en el turisme corporatiu.

Font: Consell Comarcal de Cerdanya

Si t’ha agradat llegir la notícia El turisme corporatiu. Primera palanca de creixement per la comarca de la Cerdanya, també et pot interessar llegir AMIC-Ficcions aconsegueix una participació històrica amb 5.336 alumnes inscrits.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.