Pànxing Cerdanya

20, abril del 2024

Search
Close this search box.

20, abril del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

Col·loquen cartells per conscienciar sobre la convivència entre el turisme i l’activitat agrícola i ramadera de muntanya

Cerdanya
La campanya, impulsada per la Federació Raça Bruna dels Pirineus, vol frenar conductes incíviques d'alguns visitants

La Federació Raça Bruna dels Pirineus (Februpi) impulsa una campanya per facilitar la convivència entre l’activitat turística i la del sector primari que es duu a terme a les àrees de muntanya. Així, han fet un centenar de cartells on, de manera simpàtica i amb un toc d’humor, volen conscienciar els visitants de tots els “riscos i perills” que poden trobar si entren en aquestes zones, com ara sentir el toc de campanes, veure els ramats que hi viuen o la tasca que hi fan els agricultors i ramaders.

El primer d’aquests cartells s’ha col·locat aquest dilluns en una de les entrades del poble de Prullans (Cerdanya) i la idea és frenar les conductes incíviques detectades entre una petita part dels turistes que visiten els entorns naturals.

Federació Raça Bruna dels Pirineus

El president de la Februpi, Joan Noguera, ha explicat que la campanya pretén ser una crida a la població perquè “s’adapti a les característiques particulars dels pobles de muntanya i de la vida a pagès”. Tot i això, ha volgut deixar clar que si bé la gran majoria dels turistes respecten l’entorn, n’hi ha una minoria que no ho fan i aquest percentatge està creixent tenint en compte l’augment del nombre de visitants als entorns naturals. La iniciativa s’inspira en altres accions que s’han dut a terme a França i altres territoris i s’espera que diversos municipis decideixin sumar-s’hi i instal·lin els cartells.

Per la seva banda, l’alcalde de Prullans, Albert Maurell, que també és ramader, creu que els “conflictes de convivència” que s’han donat no arriben a ser considerats un problema. Tot i això, veu necessari enviar el missatge sobre la necessitat que cal “conviure” amb el sector primari. En aquest sentit, ha afegit que els cartells no volen ser ofensius i ha detallat algunes problemàtiques amb les quals es troben, com ara l’entrada de persones a finques que estan a punt de dallar o els residus que hi deixen.

Convivència entre l'activitat turística i la del sector primari
Es vol aconseguir una convivència entre l’activitat turística i la del sector primari

Mentre, l’alcalde d’Olvan (Berguedà), Sebastià Prat, també ha assistit a l’acte i creu que cal anar explicant l’activitat que es desenvolupa a les muntanyes per tal de conscienciar les persones que visiten aquestes zones. A més, ha posat com a exemple les conseqüències que té per als ramats el fet de deixar obert algun dels fils dels tancats i ha insistit també en el problema vinculat a la brossa que s’aboca en aquests entorns. La campanya ha arrencat just el primer dia d’estiu, època en què s’esperen més visitants.

Font: ACN

Si t’ha agradat llegir la notícia Campanya per facilitar la convivència entre l’activitat turística i la del sector primari a la Cerdanya, també et pot interessar llegir Noves iniciatives enfocades al senderisme i al turisme de negocis a la Cerdanya.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.