Pànxing Cerdanya

19, juliol del 2024

Search
Close this search box.

19, juliol del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

Noves iniciatives enfocades al senderisme i al turisme de negocis a la Cerdanya

Cerdanya
La Cerdanya vol tirar endavant nous productes turístics, tan enfocats a les rutes de senderisme de la comarca com al nínxol de mercat que representen els grups d'empresa.

Algunes de les idees estan enfocades en organitzar activitats que serveixin per cohesionar els equips de treballadors. L’objectiu és que les iniciatives que es plantegin segueixin els principis de sostenibilitat i de diversificació i desestacionalització de l’oferta actual. Ara com ara, ja s’han dut a terme jornades per recollir opinions de diversos agents i la voluntat és que abans d’acabar l’any hi hagin propostes concretes ja en marxa. Aquesta actuació segueix les directrius marcades en el nou Pla d’Acció Sectorial de Turisme de la Cerdanya.

Noves iniciatives enfocades al senderisme i al turisme de negocis a la Cerdanya
Les noves iniciatives segueixen el nou Pla d’Acció Sectorial de Turisme de la Cerdanya

La cap de l’oficina del Patronat de Turisme de Cerdanya, Maria Faura, explica que tot i que a la comarca hi ha equipaments on poder dur a terme congressos i convencions, la idea que tenen va més encaminada a ser un punt d’acollida de viatges “d’incentius” on grups d’empleats d’una mateixa empresa que es reuneixen per fer activitats. En aquest sentit, detalla que aquest mercat s’ha treballat poc, però que hi ha diverses empreses que estan orientades a oferir propostes de natura, cultura o benestar, entre d’altres.

Pel que fa al senderisme, Faura creu que aquest tipus de mobilitat va en la línia del foment de la sostenibilitat i, per tant, pot servir per accedir a d’altres recursos turístics de la Cerdanya. Una de les possibilitats passa perquè totes dues idees es fusionin en una de sola per tal de poder-la fer realitat a través d’un projecte de cooperació transfronterer, l’Epiremed Experiències Pirinenques Emocions Mediterrànies, el qual vol donar un pas endavant en la integració turística dels territoris del Pirineu oriental a les dues bandes de la frontera.

Noves iniciatives enfocades al senderisme i al turisme de negocis a la Cerdanya
Pla obert de l’exterior de l’església de Santa Maria d’All, a Isòvol

L’objectiu és que entre mitjans i finals de l’estiu hi hagi un primer producte turístic en marxa i que, si les dues propostes que hi ha sobre la taula es desenvolupen per separat, l’altre arribi abans d’acabar l’any comptant amb recursos d’altres subvencions. La cap de l’oficina del Patronat de Turisme de Cerdanya ha destacat que l’oferta de la comarca suposa una aportació “important” a les persones que la visiten o opten per establir-s’hi. Precisament, en paral·lel a aquest procés s’està treballant en el nou model de governança que substitueix l’actual ens.

Font: ACN

Si t’ha agradat llegir la notícia Noves iniciatives enfocades al senderisme i al turisme de negocis a la Cerdanya, també et pot interessar llegir Ciclisme d’aventura – Repte i descoberta.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.