Pànxing Cerdanya

14, abril del 2024

Search
Close this search box.

14, abril del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

Turisme Cerdanya ha creat un nou producte turístic sostenible transfronterer de manera participativa

Cerdanya
turisme_cerdanya
Es tracta d’una ruta de senderisme entre l’Alta Cerdanya, Baixa Cerdanya i Capcir, que posa en valor la història, la natura, la gastronomia i el benestar, tot buscant un impacte positiu tant pel territori com per l’usuari. Prop d’un centenar de persones han participat en la seva creació, sent el primer producte de turisme regeneratiu transfronterer dissenyat en el marc del projecte EpirEMed, en línia amb el Pla d’Acció Sectorial de Turisme de la Cerdanya.

Proposta regenerativa transfronterera

La nova ruta transfronterera acollirà amants de la natura i el territori amb ganes de conèixer l’Alta i Baixa Cerdanya i el Capcir, de manera respectuosa i sostenible. Una ruta a mida, que es podrà fer per etapes a través de camins plens d’història patrimonial i natural.

Una proposta que s’anomena regenerativa per l’alta capacitat d’impacte positiu en tots els àmbits que afecta; des del territori que l’acull, fins a la vivència de les persones que en són usuàries, tot posant especial èmfasi en l’efecte de benestar que aporta gaudir d’una experiència dissenyada des de la sostenibilitat del propi territori.

La nova ruta transfronterera acollirà amants de la natura i el territori

El passat mes de maig es va iniciar el procés de creació del nou producte turístic transfronterer que es va desenvolupar a través de 3 sessions participatives i obertes, entre les que va sorgir el nou producte.

Una primera fase que tindrà continuïtat a la tardor amb noves aportacions i la incorporació de serveis complementaris que es generen al voltant de la mateixa com, guies especialitzats en flora i fauna, patrimoni, gastronomia, benestar… creant una coordinació operativa i promocional de totes les activitats relacionades amb aquesta pràctica.

Aquest projecte ha estat una acció en el marc de l’Epiremed: Experiències Pirinenques, Emocions Mediterrànies, dissenyat en base al PAS (Pla d’Acció Sectorial de Turisme de la Cerdanya), amb l’objectiu de construir un model de turisme sostenible i conscient que sigui un referent i desestacionalitzar les temporades creant una oferta diversificada.

El projecte ha estat cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. L’ajut es concentra en el desenvolupament d’activitats  econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través de les estratègies  conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

Producte sostenible Transfronterer

Si t’ha agradat llegir la notícia Turisme Cerdanya ha creat un nou producte turístic sostenible transfronterer de manera participativa, també et pot interessar llegir La Molina i Boí Taüll, l’alta muntanya de la Volta 101.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.