Pànxing Cerdanya

20, abril del 2024

Search
Close this search box.

20, abril del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

Formiguères espera una bona temporada que li permeti ampliar el domini esquiable

Cerdanya
formiguères
Amb un 100% de les pistes obertes, l'estació d'esquí de Formiguères ha començat la temporada d'una manera excepcional, i espera acabar-la igual. El seu director general, Vicent Daniel, explica al Diari de la Neu que això els aniria molt bé pels seus projectes d'ampliar el domini.

El dilluns passat, 20 de desembre, va ser el primer dia de vacances de Nadal a França, i primer dia feiner amb l’estació d’esquí de Formiguères oberta. Amb un cel extraordinàriament clar, l’ascens cap a pistes ja denota uns gruixos de neu insòlits en els últims anys. I l’indicador no falla. A dalt, tot obert i neu pols.

El director general de Formiguères, Vicent Daniel, explica que “la temporada ha començat molt i molt bé, perquè el temps és molt bo, hi ha molta neu, hi ha sol, hi ha gent, i tothom està content”. I afegeix que “la perspectiva és molt bona”. “És una oportunitat molt bona, perquè tenim molts projectes d’ampliar el domini, i aquest any ens anirà molt bé”, explica el màxim responsable de l’estació.

formiguères

Per arribar a Formiguères, al cor del Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans, voregem un llac de Matamala completament glaçat que ja ens ofereix unes vistes espectaculars, preludi del que també podrem admirar mentre esquiem. A l’aparcament, a primera hora, pràcticament tot són famílies franceses (a Catalunya encara tothom treballa i els nens tenen escola). No en va la qualifiquen com a estació familiar, i no en va tampoc l’estació disposa de dos espais infantils i per a debutants.

Però això no sempre és així. Vicent Daniel explica que, de mitjana, un 15% de la seva clientela procedeix de “la Catalunya del sud” o de la resta de l’Estat espanyol. I de fet, per Cap d’Any també esperen aquest percentatge, i n’estan molt contents. “Perquè per nosaltres és un client molt bo, que sempre és simpàtic, i volem que continuï venint”, diu Daniel. A més, d’una plantilla d’uns 50 empleats, entre el 10 i el 20% del personal (entre 5 i 10 persones) són catalans.

Tornant al nostre dia d’esquí (el primer en què l’estació ja estarà oberta ininterrompudament cada dia de la setmana), els mapes parlen clar: les 19 pistes (tres verdes, sis blaves, nou vermelles i una negra) estan obertes, i els gruixos acumulats en les últimes setmanes també ofereixen la possibilitat de fer uns fora-pistes sensacionals. De la cota 1.500 a la cota 2.400. Als remuntadors, gens ni mica de cua. I la qualitat de la neu també és magnífica: zero fang i zero gel.

De fet, els responsables de l’estació ens expliquen que justament ahir hi va ocórrer un fet excepcional: ni tan sols a la cota més alta de l’estació hi bufava una brisa de vent. Unes condicions òptimes per a una temporada que s’espera que també ho sigui.

Font: Ivan Sanz – Diaridelaneu.cat

Si t’ha agradat llegir la notícia Formiguères espera una bona temporada que li permeti ampliar el domini esquiable, també et pot interessar llegir Cambre d’Aze a les portes de Nadal.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.