Pànxing Pirineus

16, setembre del 2024

Search
Close this search box.

16, setembre del 2024

Turisme Actiu – Pirineus

Grandvalira Resorts presenta les novetats per a la temporada 2023-2024

Pirineus
Resorts
Grandvalira Resorts creix fins als 308 km esquiables amb la incorporació de 5 nous km de pistes al sector de Canillo de Grandvalira

Les estacions de Grandvalira Resorts

Grandvalira Resorts va presentar el passat dimarts 14 de novembre a Barcelona les novetats per a la temporada d’hivern 2023-2024, que arrencarà l’1 de desembre i s’allargarà fins al 7 d’abril, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin. El director general de Grandvalira Resorts, Juan Ramón Moreno, ha explicat les inversions per a aquesta temporada i les novetats que hi haurà, així com els plans de creixement previstos per als propers anys.

En aquest sentit, en la segona temporada conjunta sota el mateix paraigua, Ordino Arcalís, Pal Arinsal i Grandvalira demostren un hivern més la gran ambició per millorar les seves infraestructures i serveis per optimitzar l’experiència del client a través d’una important inversió de 34,5 milions d’euros, pràcticament el doble que la temporada passada i la partida més elevada dels últims anys.

Les principals inversions s’han centrat en noves infraestructures i instal·lacions, amb un nou telecadira a Pal Arinsal i a Grandvalira, un nou edifici multifuncional, també a Grandvalira, així com l’optimització del sistema d’innivació a totes les estacions.

Per altra banda, s’ha apostat novament per la diversificació de l’oferta amb noves experiències, una millora dels serveis de restauració i de l’Escola d’Esquí i Snowboard, i s’ha reforçat, encara més, el compromís per la sostenibilitat amb els objectius de continuar reduint les emissions de CO2 i augmentar l’autoproducció d’energia, entre d’altres.

Dels 34,5 milions d’euros d’inversió, 21,5 milions corresponen a Grandvalira, 11 milions d’euros a Pal Arinsal i 2 milions d’euros a Ordino Arcalís. Moreno ha volgut remarcar que “és una inversió històrica, la més alta dels darrers anys, una mostra dels esforços que continuem posant a les estacions amb el compromís per optimitzar els recursos i seguir sent la referència del Pirineu i del sud d’Europa”.

Inversions de futur i pla de creixement

Les estacions de Grandvalira Resorts ja han aprovat dos plans de creixement dels dominis a mitjà i llarg termini, amb una inversió prevista de 140 milions d’euros en els propers anys, una xifra que no contempla les inversions que es fan cada temporada en el manteniment i millora dels dominis. Per una banda, la unió esquiable de Pal i Arinsal ha iniciat la primera fase aquest hivern amb el nou telecadira Port Negre, i a partir de la temporada 2024-2025 està previst que la unió esquiable sigui una realitat amb un nou teleesquí i pistes vermelles i negres.

La unió sumarà 7 km més de pistes a Pal Arinsal, arribant així als 70 km totals. A més, d’aquí al 2028 es preveu la creació de noves pistes verdes i blaves a la zona del Coll de la Botella, que es convertirà amb una nova porta d’entrada a l’estació amb serveis d’escola i taquilles. La xifra que s’invertirà amb aquests projectes serà de 40 milions d’euros.

D’altra banda, la nova concessió de SAETDE per a l’explotació durant els pròxims 50 anys de les pistes de Pas de la Casa – Grau Roig, aprovada pel Comú d’Encamp, preveu una injecció de 100 milions d’euros amb un pla d’inversions que inclou l’expansió del domini esquiable al pic del Maià com a principal repte, juntament amb millores importants als peus de pistes dels sectors del Pas de la Casa, Grau Roig i Encamp, i en mesures de sostenibilitat.

Novetats a pistes

Una temporada més, les estacions de Grandvalira Resorts han dut a terme importants esforços per anar renovant les seves instal·lacions, serveis i pistes. La principal novetat de la temporada a Grandvalira és l’ampliació del domini amb l’habilitació d’una nova àrea esquiable a la zona Encampadana de Canillo gràcies a la instal·lació del telecadira Seig, que ha permès la creació de 3 noves pistes vermelles que doten l’estació de 5 km més.

Així, Grandvalira compta ara amb un total de 215 km, 140 pistes per a tots els nivells, i 76 remuntadors, mentre que Grandvalira Resorts creix fins als 308 km esquiables. Paral·lelament, s’estrena una central de neu a la mateixa zona aprofitant un edifici de serveis més proper que augmenta la capacitat d’innivació al sector Canillo.

El Pas de la Casa compta amb el nou edifici multifuncional Costa Rodona 2.222. Aquest inclou un nou punt de venda, una sala de guarda-esquís amb 230 lockers, noves sales per als clubs d’esquí, botiga de marxandatge i lloguer de material d’esquí, o una nova zona d’aparcament amb 10 nous carregadors per a vehicles elèctrics.

La xarxa d’innivació de Grandvalira ha rebut també un important impuls, amb la instal·lació de 88 nous innivadors de neu de cultiu que han permès optimitzar la xarxa d’innivació. Una de les àrees on s’ha fet especial èmfasi és en la zona del Pla de les Pedres, és a dir la zona d’enllaç entre els sectors de Soldeu i Grau Roig, un punt clau del domini.

D’altra banda, destaquen la construcció del centre de rendiment esportiu en alçada ICÒNIC, ubicat al Port d’Envalira i dins el domini esquiable. A 2.500 m d’altitud i amb capacitat per a 180 persones, està previst que pugui obrir les seves portes el 2025 per convertir-se en un dels centres de referència del sud d’Europa per a esportistes professionals, federats i amateurs que vulguin preparar-se en alçada per tal de millorar el seu rendiment.

Així mateix, l’estació continua potenciant l’oferta dels esports alternatius a l’alpí amb un nou circuit d’esquí de muntanya i sis nous circuits de raquetes de neu, amb els quals Grandvalira amplia els circuits de les respectives disciplines en 5 km i 15 km, arribant als 53 km de circuits d’esquí de muntanya i 55 km de circuits de raquetes de neu.

L’estació de Pal Arinsal porta aquesta temporada una renovació molt esperada i que significa el primer pas de la unió per pista dels dos sectors: la renovació del telecadira Port Negre, un giny de 6 places desembragable que millora considerablement l’accés a la part alta i baixa del sector d’Arinsal. El trajecte serà més llarg que l’anterior, amb la sortida just davant del restaurant El Niu i arribada als 2.493 metres d’altitud, més a prop del telefèric que connecta amb Pal, i tindrà una capacitat de transport d’unes 2.400 persones per hora.

Arinsal també compta amb una nova pista blava de 700 m, El Niu. Quant a innivació, Pal Arinsal també ha fet millores a la xarxa amb 4 nous innivadors de neu de cultiu.

També a Pal, destaca l’inici de les obres del projecte del nou heliport nacional que s’ubicarà a la Caubella, el qual comportarà grans beneficis per a l’estació un cop estigui operatiu, a finals del 2025. La infraestructura acollirà tots els vols panoràmics i turístics d’Andorra, apropant un gran nombre de persones a les pistes. Així mateix, donarà la possibilitat de connectar amb més facilitat els esquiadors entre els dominis de Grandvalira Resorts i obrirà la possibilitat de practicar heliesquí a qualsevol de les estacions d’Andorra.

A Ordino Arcalís, després de la gran transformació que va arrencar l’any passat, la zona de debutants de Planells s’amplia enguany per passar dels 3.500 m2 als 6.000 m2 i comptarà amb una nova pista variant. També s’hi ha millorat la Sala Màgic, s’han ampliat les taquilles amb més vestuaris i dutxes, i s’han incorporat millores a l’aparcament VIP, inclosos 6 nous carregadors per a vehicles elèctrics amb una capacitat de 22 kW cadascun.

Per millorar l’eficiència dels equips de terreny i optimitzar els recursos, l’estació ordinenca ha renovat el parc de màquines trepitjaneu, així com 18 nous innivadors de neu de cultiu. Així mateix, el Telecabina de Tristaina estrena 6 noves cabines amb les quals s’amplia la capacitat de transport.

Sostenibilitat i medi ambient

El respecte envers el medi ambient és una prioritat per la qual les estacions de muntanya lluiten dia a dia per causar el menor impacte, aprofitant els recursos que es necessiten però sempre amb una actitud de respecte i conservació. Fa més de dues dècades que les estacions d’Andorra treballen per ser més sostenibles i tenir cura del medi ambient, amb grans inversions destinades a projectes de promoció de les energies renovables, mesures d’estalvi energètic i autoproducció d’energia, així com l’optimització de la innivació amb neu de cultiu. 

Les iniciatives de Grandvalira Resorts s’engloben en quatre línies d’acció: autoproducció d’energia, reducció de les emissions de CO2, innivació i la planificació hidrològica sostenible.

A nivell d’autoproducció d’energia, les estacions de Grandvalira Resorts treballen amb l’objectiu d’arribar a ser autosuficients en els pròxims anys. Actualment, produeixen el 25% de l’energia que necessiten al llarg de l’any, amb un 100% d’autosuficiència a Ordino Arcalís, un 37% a Pal Arinsal i un 6% a Grandvalira.

Això ha estat possible gràcies al desenvolupament d’infraestructures com la minicentral hidràulica d’Ordino Arcalís, inaugurada el 2016, la minicentral hidroelèctrica de Pessons, en funcionament des de la temporada passada,  o el Parc Solar del Planell de la Tosa, amb 22.000 m2 de plaques solars.

Cada any també s’instal·len noves plaques fotovoltaiques als teulats dels diferents edificis repartits per les estacions, com l’escola d’esquí de Grau Roig, el Funicamp, el restaurant Gall de Bosc, La Coma o el telecabina de la Massana, entre altres. Enguany s’hi ha sumat el teulat del garatge de màquines de Soldeu i de l’edifici del Telecabina de Soldeu i l’edifici La Coma d’Ordino Arcalís.

També es vol facilitar l’ús de les energies renovables als usuaris de les estacions, amb la instal·lació cada any de nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Actualment, les estacions de Grandvalira Resorts disposen de 65 carregadors per a vehicles elèctrics a peu de pistes, amb les 19 noves unitats que s’han instal·lat als sectors Pas de la Casa i Grau Roig de Grandvalira, que suma un total 52 carregadors als seus aparcaments, i els 6 nous carregadors instal·lats a Ordino Arcalís.

La xarxa d’innivació és un dels pilars on Grandvalira Resorts destina grans esforços, per tal de seguir oferint la garantia del 66% dels dominis innivats. Aquest hivern, les estacions compten amb 110 nous innivadors de neu de cultiu, entre els que substitueixen models anteriors per unitats d’última generació que consumeixen un 90% menys d’energia, i els que s’han afegit de més a la xarxa d’innivació per continuar ampliant la cobertura de les pistes i optimitzant la garantia de neu.

Pla de gestió Hidrològica Sostenible

Respecte la darrera línia d’acció, la gestió hidrològica, les estacions d’Andorra han rebut recentment les conclusions d’un estudi sobre la gestió hidrològica, que s’ha fet a través d’Ski Andorra els últims 4 anys. L’estudi ha estat realitzat pel professor de la Universitat de Lleida i Doctor en Ciències Biològiques, Antoni Palau, amb àmplia experiència en el camp de la limnologia aplicada i la planificació hidrològica. Aquest estudi està centrat en dos grans punts.

D’una banda, s’han avaluat els efectes de la gestió dels recursos hídrics associats a les captacions d’aigua de les estacions de Grandvalira, Pal Arinsal i Ordino Arcalís sobre l’estat ecològic dels 8 trams de riu on tenen captacions d’aigua.

D’altra banda, s’ha elaborat un Pla de Gestió Hidrològica Sostenible per a cada domini esquiable que ha de permetre millorar, i alhora acreditar, el maneig responsable dels recursos hídrics i, per extensió, del patrimoni natural de les corresponents conques hidrogràfiques.

En el treball desenvolupat també s’ha dut a terme una modelització hidrològica que ha permès avaluar els possibles efectes del canvi climàtic, sota diferents escenaris, pel que fa a la disponibilitat d’aigua. Les conclusions s’exposaran més àmpliament en una presentació que es farà properament i que comptarà amb Antoni Palau.

Temporada d’aniversaris

Aquest hivern vindrà acompanyat per un esperit festiu de les estacions andorranes, que estan de celebració. En primer lloc, se celebren 60 anys de la creació de Soldeu – El Tarter, que va iniciar la seva activitat el 1964 amb la inauguració del primer telecadira d’Andorra.

Per la seva banda, Arinsal festeja el 50è aniversari del primer remuntador de l’estació instal·lat a Arinsal el desembre del 1973, conformant la tercera estació que es posava en marxa al Principat. Ordino Arcalís celebra el 40è aniversari de l’estació, que va estar operativa per primera vegada la Setmana Santa del 1983, amb 3 teleesquís i un telecadira, mentre que la temporada 1983-1984 va ser la primera que va funcionar al complet.

Finalment, Grandvalira també està d’enhorabona amb els 20 anys de la seva creació, gràcies a l’esperada fusió de les societats explotadores de Pas de la Casa – Grau Roig i de Soldeu – El Tarter el 2003. Naixia així l’estació més gran dels Pirineus, que no ha parat de créixer des d’aquell moment, tant en serveis, qualitat i activitats d’oci com en reconeixement internacional que l’han posicionat com el destí de referència del sud d’Europa.

Un dels moments més importants de la seva història és la creació de Grandvalira Resorts, que neix el 2018 amb la integració d’Ordino Arcalís a Grandvalira, i el 2022 s’hi suma Pal Arinsal, creant així un domini esquiable de 308 km amb l’opció de poder-hi esquiar amb un únic forfet de país. Els dominis duran a terme diferents actes durant la temporada per celebrar els respectius aniversaris.

Modalitats de forfets

Grandvalira Resorts manté les tres tipologies de forfet de temporada de l’any passat. Per una banda, l’Andorra Pass és el forfet de país que inclou l’accés il·limitat a les tres estacions del Principat: Grandvalira, Pal Arinsal i Ordino Arcalís, oferint 308 quilòmetres esquiables. D’altra banda, el Nord Pass dona accés a Pal Arinsal i a Ordino Arcalís, i inclou també dos dies d’esquí a Grandvalira per als residents a Andorra i fins a quatre dies per als no residents.

Un any més, la compra dels Forfets de Temporada permet esquiar a múltiples estacions de renom d’Europa, Amèrica i Àsia. Les grans novetats d’enguany de l’Andorra Pass són les estacions franceses d’Alpe d’Huez i Les 2 Alpes, així com Mammoth (Califòrnia). Totes tres se sumen a destinacions com les nord-americanes Deer Valley (Utah) i Steamboat (Colorado), i la suïssa Verbier, entre moltes altres que formen un ampli ventall de destinacions internacionals que permeten esquiar tot l’any.

Els amants dels esports de neu alternatius poden optar pel Mountain Pass, que posa a la seva disposició 83 km de circuits d’esquí de muntanya i 83,5 km de raquetes de neu de Grandvalira Resorts i un total de 13 remuntadors, amb una pujada i una baixada per dia inclosa.

Des d’aquesta temporada, Grandvalira Resorts gestiona els forfets de temporada d’esquí extraescolar, dirigit a escolars, universitaris i acompanyants. Els passis es poden adquirir a les webs de Grandvalira, Pal Arinsal i Ordino Arcalís, i als punts de venda físics de les estacions.

Cal remarcar que l’Andorra Pass, el Nord Pass i els forfets extraescolars també seran vàlids durant la temporada d’estiu 2024 i permetran l’accés als remuntadors operatius de Grandvalira Resorts, inclosos els del Bike Park de Pal Arinsal.

Pel que fa als forfets de dia, es mantindran els preus dinàmics que premien la compra anticipada a través dels webs de Grandvalira Resorts amb preus més econòmics.

Gastronomia d’alçada

Una jornada a Grandvalira Resorts no està completa si no es complementa amb una visita a un dels més de 87 punts de restauració de les diferents estacions, on destaquen el gran ambient de les terrasses amb música i les sorprenents propostes gourmet que es renoven constantment. Aquest hivern ve novament carregat de noves propostes i renovacions als establiments de totes les estacions.

Grandvalira estrena una nova terrassa San Miguel al sector Pas de la Casa, un espai de 300 m2 a la base del sector, i el nou restaurant Bulthaup al sector Grau Roig, un espai en forma de tub de vidre i capacitat per a 16 persones que oferirà menú durant el dia i sopars exclusius amb reserva prèvia durant la nit. La prestigiosa marca de mobiliari Bulthaup, decorarà també el Racó de Solanelles al sector Encamp, que incorpora 3 espais nous: la Carpa Solanelles (ideal per a celebracions), la Creperia del Solanelles, i el Solàrium Solanelles (per gaudir del sol en una bona hamaca).

L’In The Snow Veuve Clicquot, al sector El Tarter, presenta una renovació del reservat amb un nou punt gastronòmic: el Petit Bistró Clicquot, mentre que el Wine & Meat Bar by Jean Leon també porta novetats, ja que el restaurant oferirà a partir de Nadal l’oportunitat de sopar-hi tots els dissabtes. A més, el restaurant programarà les Jornades Jazz Leon, que uniran vins, gastronomia, foc i jazz.

Per menjars més lleugers, el Refugi del Llac de Pessons al sector de Grau Roig comptarà amb una nova food ratrac a l’exterior, i MyCorner estrenarà el seu local més gran a Andorra al costat de l’aparcament de Grau Roig. A banda, s’han creat dos nous espais Gofretti, un a Grau Roig i l’altre al Funicamp, ideals per als amants de les crepes i els gofres.

Resorts

Pal Arinsal també porta novetats en la seva oferta gastronòmica. El restaurant Terroir culmina la seva transformació amb una nova proposta bistronòmica caracteritzada per una cuina de proximitat i familiar.

El Niu, que l’any passat es va renovar completament, torna aquesta temporada per ser un dels punts calents de l’estació amb una nova dinamització de la terrassa a base de música i DJ. La terrassa de la Caubella, a Pal, estrena un nou Fast Good Food, orientat a oferir bon menjar i de forma ràpida. D’altra banda, el Coll de la Botella serà novament el lloc ideal per gaudir dels seus singulars arrossos i carns a la pedra a la claror de la nit massanenca amb els sopars Starlight.

Els àpats nocturns segueixen sent un dels grans atractius de l’experiència gastronòmica també a Ordino Arcalís. Així, és possible passar una nit d’allò més màgica al Refugi de Sorteny, que a més compta amb menú especial les nits de lluna plena, o pujar en eruga al restaurant La Coma per gaudir d’un sopar en un ambient alpí inigualable. Aquest restaurant ha completat una profunda remodelació amb una nova i elegant decoració i una nova zona per a grans reserves.

Après-ski i música

L’icònic L’Abarset torna aquesta temporada amb una bona embranzida i una agenda d’infart, amb la qual el local del sector El Tarter està novament destinat a ser el punt de trobada per excel·lència de l’après ski dels Pirineus. Després d’haver rebut més de 100.000 persones l’hivern passat, L’Abarset prepara una temporada de màxims en la qual tornaran DJ de primer nivell internacional i festes amb promotors de referència.

Així, enguany ja hi ha confirmades 4 festes amb Brunch-In i 2 festes Bresh. El local ha dut a terme una sèrie d’inversions per millorar la qualitat acústica que incrementarà l’experiència dels clients a la vegada que en minimitzarà l’impacte a l’entorn. El restaurant, per la seva banda, manté l’essència de la seva cuina amb una proposta bistronòmica, tant de dia com de nit, que fan de L’Abarset una aturada obligatòria dins l’experiència Grandvalira.

Noves activitats i experiències Premium

L’experiència a Grandvalira va molt més enllà de l’esquí, amb originals propostes gastronòmiques i d’après-ski, però també amb exclusives opcions de pernoctació i atractives activitats per a grans i petits.

Els allotjaments exclusius d’Epic Andorra oferiran aquesta temporada noves activitats per complementar i fer de la seva experiència un record encara més memorable gràcies a la col·laboració amb Roc Roi. Així aquells que s’allotgin a la cabana Piolet, al Domo Lodge o al Niu del Pla de les Pedres podran gaudir també del múixing o les motos de neu.

Una nova activitat pensada per als més esportistes és l’escalada de gel a La Coma d’Arcalís. Si les condicions són bones, la cascada es transforma oferint tres llargs de gel, diferents goulottes i fins i tot algun tram de mixta. L’ajuda dels Grandvalira Mountain Guides (GMG) permetran gaudir-ne al màxim amb els nous cursos de perfeccionament d’escalada en gel.

Millores en l’ecosistema digital

Amb la incorporació de Pal Arinsal a Grandvalira Resorts la temporada passada, el grup està duent a terme una forta renovació del seu món virtual amb el principal objectiu de construir un entorn tecnològic estable i enfocat al client que mantingui la identitat de cada una de les estacions. Un dels principals canvis ha estat la nova web de Pal Arinsal, que s’ha renovat completament per alinear-se amb les seves companyes d’Ordino Arcalís i Grandvalira principalment a nivell de disseny i imatge corporativa, i incorpora funcionalitats que fins ara no tenia, com l’accés al perfil My GrandSki, entre d’altres.

També s’estrena aquesta temporada la nova aplicació mòbil multi estació, que uneix les antigues aplicacions de cada estació en una de sola. Tot el que ofereix Grandvalira Resorts en un mateix espai i amb el mateix login de My Grandski. Amb una interfície molt intuïtiva i funcional, inclou funcionalitats com l’estat de les pistes a temps real, la possibilitat de reservar els serveis de l’estació, accés als mapes de pistes amb el posicionament GPS, el registre de les esquiades i estadístiques, o la compra dels forfets tant de dia com de temporada.

S’unifiquen igualment les webs de venda del forfet de temporada sota el domini de www.grandvaliraresorts.com, on es poden obtenir tots els forfets de temporada de Grandvalira Resorts.

Competicions esportives

Pel que fa a les competicions, Grandvalira Resorts tornarà a ser escenari de les competicions nacionals i internacionals de més alt nivell:

  • Audi FIS Ski World Cup (10 i 11 de febrer del 2024): la Copa del Món femenina d’esquí alpí torna a Soldeu per tercera vegada (2012 i 2016), només un any després d’haver acollit les Finals de la Copa del Món per segon cop. La pista Avet acollirà les proves d’eslàlom i eslàlom gegant. D’altra banda, la FIS ha situat Grandvalira a la llista provisional del calendari de la Copa del Món masculina del 2026.
  • Copa del Món de Quilòmetre Llançat (del 12 al 15 de març del 2024): aquesta cita de l’esquí de velocitat torna a Grau Roig. L’escenari serà novament la pista Riberal KL, que compta amb una longitud de 1.050 m i 200 m de desnivell, als quals cal sumar la rampa de sortida que permet als esportistes arribar a velocitats puntes que freguen els 200 km/h.  
  • Copa del Món d’esquí de muntanya ISMF Comapedrosa Andorra (del 19 al 21 de gener del 2024): Arinsal acollirà les dues proves ja tradicionals, la Individual Race, que contempla 3 recorreguts diferents amb sortida i arribada al Xalet Igloo d’Arinsal, i la Vertical Race, que compta amb 2 recorreguts. 
  • Freeride World Tour (entre l’1 i el 7 de febrer del 2024): per desè any consecutiu, Ordino Arcalís rebrà una prova del Freeride World Tour, el circuit internacional més important d’aquesta modalitat amb els millors riders del món.
  • Freeride Junior Tour (3 o 4 de febrer del 2024, Ordino Arcalís). 
  • Jam Extreme Freeride World Qualifier (entre el 14 i el 17 de març del 2024, Ordino Arcalís). 
  • Trofeu Borrufa (del 22 al 25 de gener del 2024): Ordino Arcalís acollirà la 32a edició d’una de les competicions internacionals d’esquí alpí més importants per a joves d’entre 11 i 16 anys, l’oportunitat perfecta per veure en directe les futures estrelles de l’esquí. 
  • UCI MTB World Championships (del 27 d’agost a l’1 de setembre del 2024): Pal Arinsal serà la seu per segona vegada (2015) la cita més important del món de la BTT, un esdeveniment per al qual l’estació ja fa temps que hi treballa donada la magnitud de la seva repercussió.

Candidatura Andorra 2029

Andorra torna a apostar fermament per convertir-se en la seu d’uns Campionats del Món d’esquí alpí, l’esdeveniment més important a nivell mundial d’aquest esport. L’experiència assolida durant els darrers anys i l’èxit organitzatiu de les Finals de la Copa del Món 2019 i 2023, i altres competicions d’alt nivell, han permès que Andorra afronti novament el repte de presentar la seva candidatura per a rebre els Campionats del Món 2029. 

En cas que Andorra sigui escollida comptarà amb un pressupost de prop de 46 milions d’euros que serà íntegrament finançat per la FIS a partir dels drets de televisió i de màrqueting, venda d’entrades i marxandatge, de manera que no comportarà cap despesa a les entitats públiques. A més, la seva celebració estima un impacte econòmic de 45 milions d’euros. La votació per escollir la seu es durà a terme a Reykjavík (Islàndia) el pròxim 4 de juny, i les altres estacions que hi opten són Val Gardena (Itàlia) i Narvik (Noruega).


Si t’ha agradat llegir Grandvalira Resorts presenta les novetats per a la temporada 2023-2024, també et pot interessar fer un cop d’ull a FGC Turisme presenta molt més que esquí per a la temporada 23-24.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.