Pànxing Cerdanya

14, abril del 2024

Search
Close this search box.

14, abril del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

Llívia habilita dos nous miradors, dins del projecte de recuperació de camins 

Cerdanya
miradors
Els miradors estan situats al bosquet de Cereja i al projecte s’hi ha afegit una passarel·la al salt d'aigua de la ribera de Targasona.

L’Ajuntament de Llívia ha habilitat dos miradors que formen part del projecte de recuperació i senyalització dels camins i les pistes del seu municipi. En aquesta primera fase del projecte, que s’ha treballat en una dotzena de camins, s’hi ha inclòs aquests elements que donen un valor afegit a les rutes recuperades.

Així s’han habilitat dos nous miradors al bosquet de Cereja —al turó de Cereja i a la Roca Canal— (que donen una visió global del nucli urbà, del Castell de Llívia i unes vistes generals de la comarca) i s’ha afegit una passarel·la al salt d’aigua de la ribera de Targasona, al camí de les Fonts.

En aquesta fase s’ha actuat i s’està actuant als següents camins: camí de Targasona, volta al turó del Castell pel riu d’Estaüja, enllaç del camí de Sant Jaume i el de Vilanova de les Escaldes, camí de Vilanova de les Escaldes, camí de Cereja a Vilanova de les Escaldes, carretera de Cereja, camí del Tudó, variant del camí del Tudó, camí de Cereja a Targasona, sender del Pla de la Portella, camí del Barranc del Ferro i la variant del Camí de Targasona.

La iniciativa inclourà, també, la indicació del patrimoni i, així, per exemple, es senyalitzarà la presència de les cabanes de pastor que hi ha dins del recorregut d’aquests senders, i també de les fonts i d’altres elements arquitectònics. L’objectiu final d’aquest projecte és oferir, als visitants, un atractiu turístic més. 

L’Ajuntament de Llívia vol fer realitat aquest projecte en dues fases repartides entre els anys 2021 i 2022. La inversió aproximada a la primera fase haurà estat de 35.000 euros. 

Els camins i senders senyalitzats portaran una indicació de la dificultat que presenten: rutes fàcil, mitjana o difícils, amb els quilòmetres del traçat.

Font: Ajuntament de Llívia

Si t’ha agradat llegir la notícia Llívia habilita dos nous miradors, dins del projecte de recuperació de camins, també et pot interessar llegir Nova plataforma de rutes i experiències, EPirEMed (Experiències Pirinenques, Emocions Mediterrànies).

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.