Pànxing Cerdanya

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

Llivins i el Museu de Llívia s’uneixen per oferir la primera visita guiada

Cerdanya
llivins
S'hi explicarà la col·lecció del museu des d'una narrativa que ressegueix la història de la Cerdanya i Llívia, a través del vi, fins a l'actualitat. La visita inclou, entre altres, un tast de vins al celler.

El celler Llivins i el Museu de Llívia organitzen, per primera vegada, de forma conjunta, una visita guiada. L’activitat portarà els visitants a conèixer la col·lecció del museu des d’una altra perspectiva, centrada en l’evolució històrica de la vinya, la producció i el consum de vi a la comarca, i la relació estreta que mantenien els farmacèutics amb l’enologia.

Museu de Llívia. Farmàcia Esteva.

La visita comença al museu on s’explicarà la sala d’història, a través de la narrativa del vi. Com ha evolucionat el clima des de fa aproximadament vint-i-cinc mil anys i com això ha fet que en moments concrets la vinya retrocedeixi, o avanci. O com els cerdans, davant d’un clima hostil per a la vinya, i davant d’un aliment d’importància bàsica, se les han empescat per conrear-la. I com s’ho han fet per importar, conservar i distribuir el vi, o bé gravar-lo amb impostos o regular-ne la venda. Finalment, es posarà en relleu l’estreta relació entre l’enologia i la farmàcia. Després d’aquesta introducció, els visitants sortiran direcció al celler Llivins on els enòlegs de l’empresa els explicaran les característiques de les instal·lacions i la recuperació de la vinya que s’està fent a Llívia i altres indrets de la Cerdanya.

Vinyes d’altura al celler Llivins, a Llívia.

En acabat, la proposta de visita guiada ofereix un tast del vi Blanc DNEU, un tast comentat pels enòlegs del celler.

Font: Ajuntament de Llívia

Si t’ha agradat llegir l’article Llivins i el Museu de Llívia s’uneixen per oferir la primera visita guiada, també et pot interessar llegir Posem la bicicleta a punt per l’estiu!

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.