Pànxing Cerdanya

20, abril del 2024

Search
Close this search box.

20, abril del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

Rocaviva impulsa noves visites i tallers per vincular les arts a l’obra escultòrica de Kliment Olm

Cerdanya
rocaviva entorn
El Laberint Màgic de Rocaviva, situat en una muntanya a cavall de l'Alt Urgell i la Cerdanya, preveu obrir l'espai a nous col·lectius i ampliar el seu ventall d'activitats. Així, es plantegen noves visites personalitzades per aquelles persones que ja coneixen l'entorn, on hi ha més de 600 escultures treballades en pedra.

L’obra de l’artista Kliment Olm de Rocaviva, també es vol vincular amb diverses disciplines artístiques com ara la dansa o l’escriptura, a més d’utilitzar-la com a eina d’aprenentatge per a les escoles. Per poder desenvolupar tot plegat, l’entitat que gestiona l’equipament veu bàsic millorar les infraestructures que hi donen accés. La primera part de l’itinerari de Rocaviva es fa de forma guiada i, després, són els mateixos visitants els que acaben de resseguir alguns dels camins del laberint per anar descobrint diverses de les peces escultòriques d’Olm.

rocaviva família
Un grup familiar visitant una de les peces escultòriques de Rocaviva.

El treball de cerca amb un mateix i de creixement personal, simbolitzat amb l’ús de les llums i les ombres, té cada cop més interès entre la població, sobretot en aquests temps de pandèmia. És per això que es vol aprofitar tot aquest potencial i el que té l’entorn per dur a terme noves iniciatives relacionades amb el món de les arts. De fet, recentment ja s’ha dut a terme un primer taller de dansa i paisatge, utilitzant la tècnica japonesa ‘butoh‘, on es volia representar els conceptes de la vida i la mort i també se’n preveu organitzar un altre d’escriptura creativa al mes de setembre.

A més, s’ofereixen propostes diverses a les escoles i instituts, les quals passen per promoure la creativitat entre els infants a l’hora de trobar els elements necessaris per plasmar els seus sentiments en una obra d’art. També s’ha començat a treballar amb persones amb altres capacitats i es vol impulsar un nou tipus de visita personalitzada per aquelles persones que anteriorment s’han desplaçat a l’espai i que, a través de les peces escultòriques, volen aprofundir en diversos aspectes de la seva vida.

rocaviva
Una de les escultures de Kliment Olm.

Tot aquest ventall d’activitats es vol combinar amb les visites que ja es duen a terme, les quals tenen més demanda a l’estiu i durant els caps de setmana. El camí d’accés a Rocaviva surt des de Músser, a Lles de Cerdanya. Per tal de poder oferir un servei de més “qualitat”, des de l’associació han demanat ajuda a diverses administracions per millorar la senyalització i habilitar noves places d’aparcament.

Kliment Olm va dur a terme la seva obra a Rocaviva entre els anys 1986 i 2013, quan el projecte va quedar aturat. Fa quatre anys, però, va renéixer i en una primera etapa els esforços es van centrar en la recuperació de l’espai, que havia estat vandalitzat. L’artista està instal·lat a la Seu d’Urgell i actualment se n’ocupa de la seva divulgació i de contactar amb les institucions per tal de sumar-hi complicitats.

Font: ACN

Si t’ha agradat llegir la Rocaviva impulsa noves visites i tallers per vincular les arts a l’obra escultòrica de Kliment Olm, també pots trobar interessant la Ruta a la Vall de Pi.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.