Pànxing Cerdanya

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

Satisfacció a Font Romeu Pirineus 2000 pels resultats del Pont

Cerdanya
Font Romeu-07122021-21

Dimarts, 7 de desembre a Font Romeu, Alta Cerdanya

Arribar a l’aparcament de les Airelles d’aquesta estació d’esquí, a una altitud de 1960 metres, no difereix massa de fer-ho en un aparcament de qualsevol ciutat catalana. Les matrícules dels vehicles estacionats són en un 85% de procedència espanyola. Les converses de les persones que s’hi estan collant les botes o acabant d’equipar-se per gaudir d’una jornada d’esquí són, també, en català o castellà.

Ara bé, un cop a pistes, el percentatge varia una mica a la baixa. El cert és que el pont de desembre, amb els festius de la Constitució el 6 de desembre, i la Puríssima el 8 de desembre, propicien que cada any un nombre molt elevat d’esquiadors del sud de la frontera optin per lliscar a les pistes de Font Romeu i Pirineus 2000.

Són dates importants per a les estacions de la Catalunya del Nord, que ja fa anys que van adaptar la seva data d’obertura de temporada a aquesta singularitat del calendari festiu de l’altra banda de la frontera. Per aquesta raó i per la seva proximitat al client de les comarques de Girona i Barcelona, les estacions del Pirineu nord-català obren la temporada de neu en aquestes dates.

font romeu

Un cop a pistes, sigui remuntant pels telecadires o dinant en algun dels seus restaurants, el percentatge d’esquiador català baixa fins a un 60 o 70%. Els esquiadors de nacionalitat francesa, que durant el cap de setmana també coincideixen amb l’esquiador del “sud”, accedeixen a Font Romeu per altres entrades, com ara Pirineus 2000, a Bolquera, o per altre tipus de transport, com ara el telecabina que té origen al nucli urbà de Font Romeu, situat a la cota 1.700. Això fa que la presència de matrícules franceses a l’aparcament de les Airelles no reflecteixi tan fidelment la realitat un cop a pistes. 

Maude Lletche, màxima responsable del departament comercial de Font Romeu, explica que “el client català o espanyol suposa al llarg de la temporada i en el global un 25%. Al llarg d’aquest pont i el cap de setmana, haurà estat del 60% del total”.

També ha posat d’exemple l’aparcament de les Airelles per corroborar en part aquestes xifres. Destaca que Font Roneu i Pirineus 2000 no només reben un alt percentatge de clients del sud de la frontera, també treballadors d’origen ‘sud-català’. “Uns 10 treballadors catalans formen part de la plantilla. Ocupen llocs en diferents departaments, com ara a remuntadors, pisters o a les trepitjaneus, i en el cas de l’snowpark tots sis són 100% catalans”, destaca.

Preguntada pels resultats globals de visitants i de neu d’aquests dies, a Maude se li escapa un somriure i la cara de satisfacció. “El pont ha estat espectacular, per les condicions de neu i pels més de 3.000 esquiadors que han estat aquí cada dia”, afirma. I creu que, tot i ser dimarts i que el pont encara no ha acabat, “la xifra global s’aproparà o serà de 15.000 esquiadors”, conclou.

L’ocupació hotelera i de segones residències a tot el Pirineu i a la Cerdanya ha arribat aquests dies a la plena ocupació. Només la inestabilitat meteorològica, sobretot de diumenge i dilluns, han impedit que es pugui qualificar el pont de desembre amb un adjectiu una mica més atrevit que “satisfacció”.

font romeu

En qualsevol cas, són bones dades per al sector de la neu de la Catalunya del Nord que, recordem-ho, la temporada passada no va poder obrir a causa de les mesures estrictes de l’administració francesa a causa de la pandèmia.

Les estacions de l’Alta Cerdanya i el Capcir s’han beneficiat aquests dies de les nevades de la setmana passada, que han deixat gruixos de neu suficients per garantir una bona arrencada del primer tram de la temporada. A partir de la setmana vinent comença una petita “travessa del desert” en els dies laborables, perquè l’afluència d’esquiadors baixa. Les mirades ara ja estan posades en els caps de setmana i en les festes de Nadal. I les perspectives sembla que són bones.

Font: Ivan Sanz – Diaridelaneu.cat

Si t’ha agradat llegir el reportatge sobre Satisfacció a Font Romeu Pirineus 2000 pels resultats del Pont, també et pot interessar llegir Més de 4.500 esquiadors avui a Les Angles.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.