Pànxing Cerdanya

26, abril del 2024

Search
Close this search box.

26, abril del 2024

Cultura – Cerdanya

Novembre intens del Grup de Recerca de Cerdanya

Cerdanya
eaae4532f99e538b327bcfb7175d9b56.jpg

Conferències, xerrades, exposicions, jornades… sempre en clau ceretana són l’eix de la feina que realitza el Grup de Recerca de Cerdanya. Un novembre ple d’activitats donen a conèixer una mica més fets de la comarca a vegades desconeguts, o poc coneguts.

La segona edició del cicle de conferències de temàtica històrica: “Explica’m una història” s’iniciava l’11 de novembre amb una conferència, a la Sala Sebastià Bosom de l’Arxiu Comarcal de Cerdanya, sobre “La torre de Penya Cadell (Sant Romà), una fortificació del segle XIV en el terme de Montellà?”, a càrrec de l’Oliver Vergés. La xerrada, seguida per un nombrós públic, va versar sobre l’origen, un tant confús, d’aquesta fortificació baridana, així com de les vicissituds per les quals va passar al llarg dels segles.
 
El 12 de novembre van tenir lloc a l’Espai Ceretània de Bolvir les II Jornades d’Estudis Comarcals de Cerdanya, presentades per Enric Quílez, president del Grup de Recerca de Cerdanya; Erola Simon, responsable de l’Arxiu Comarcal de Cerdanya i Bartomeu Baqué, alcalde de Bolvir. 
 
 
Seguidament 3 ponències sobre medi natural van donar pas a la conferència del geòleg Xavier Soler sobre la Cerdanya i el temps geològic. En el bloc de medi social, es van incloure 13 ponències i una conferència a càrrec de l’historiador Pau Castell sobre la cacera de bruixes a la Cerdanya i al Pirineu. 

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.