Pànxing Cerdanya

6, desembre del 2024

Search
Close this search box.

6, desembre del 2024

Cultura – Cerdanya

Noves descobertes paleolítiques al jaciment de Montelleó

Cerdanya
d5bac46723ebfbad13d00c46a1d61aeb.jpg

La campanya d’excavacions al jaciment prehistòric de Montlleó, al terme de Prats i Sansor, ha lliurat noves restes arqueològiques dels caçadors de cavalls d’ara fa uns 20.000 anys, en el que es consolida com un dels principals jaciments d’aquesta època al Pirineu oriental.

Entre les troballes destaquen, juntament amb eines de pedra, una llar de foc, un penjoll fet amb una urpa d’ós, un altre fet amb una dent canina de cérvol i diversos penjolls afaiçonats sobre cargolins marins procedents de les costes de la Mediterrània. Amb aquestes troballes Montlleó es converteix en el jaciment del paleolític superior que major varietat d’espècies de cargols marins perforats ha proporcionat fins ara a Catalunya. Finalment, també, ha estat recuperat un crani gairebé sencer d’un gran herbívor que conserva l’arrencament de les banyes. 
 
 
Els treballs, iniciats l’any 2000 per un equip interdisciplinari del Seminari d’Estudis i Recerques Prehistòriques del Departament de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia de la Universitat de Barcelona, estan dirigits pels Drs. Xavier Mangado i Josep Maria Fullola Pericot, i pel director del Museu Cerdà de Puigcerdà, Oriol Mercadal. Aquests treballs continuaran en el marc del projecte quadriennal de recerca en matèria d’arqueologia (2014-2017) titulat: “La conca mitjana i alta del Segre durant la prehistòria”, que compta amb el suport del Servei d’Arqueologia del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp