Pànxing Cerdanya

13, novembre del 2024

Search
Close this search box.

13, novembre del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

10 coses que has de saber de l’esquí nocturn

Cerdanya
e26238df8d9b44d93629c8d79a52c718.jpg
L’esquí de nit a Masella es va posar en marxa el desembre de 2013 i, des d’aleshores, milers d’esquiadors ja han provat aquesta experiència que acaba esdevenint especial i diferent. Hi ha algunes coses que s’han de saber de l’esquí nocturn que poden anar molt bé de saber si és la primera vegada que es prova. També a Font-Romeu Pirineus 2000 i Portè-Pimorent es pot practicar aquesta modalitat d’esquí nocturn.

Les 10 qüestions bàsiques que cal saber de l’esquí nocturn a Masella, segons les visites realitzades en les darreres temporades. 
 
1 – La neu: es trepitja i fresa una hora i mitja abans de cada sessió. Quan els remuntadors es tanquen a les 17h, pocs minuts després, les trepitjaneus comencen de nou a preparar les pistes, reparant-les si és necessari i deixant-les fressades de nou.
 
2 – Els remuntadors: es posen en marxa el telecadira desembragable TGV, un sis places que uneix el Pla de Masella (1.600m) amb la cota superior de la Pleta (2.025m), la cinta transportadora de Pastors del Pla de Masella, els teleesquís de la Pleta i el telecorda de l’snow-park de la mateixa zona.
 
3 – Les pistes: un total de 13 pistes i 420m de desnivell. Les pistes més interessants que es preparen són: la Davallada (vermella), Enamorats (blava), tram superior de La Plana (blava-verda), Muntanyes Russes (vermella) i Esquirols (vermella). També les pistes de debutants de Pastors i tot el sector de la Pleta, en aquest darrer cas són, majoritàriament, pistes blaves. També hi ha en funcionament el Parc de neu de La Pleta, espai molt adient per als qui es volen iniciar en els primers salts i fer les primeres baranes i calaixos de dificultat baixa-mitja.
 
 
4 – Com equipar-se?: com és lògic de nit les temperatures són més baixes que de dia, per tant, fàcil d’entendre que cal abrigar-se més i millor que no quan es fa per esquiar de dia. Molt important és la tria de les ulleres. Preferiblement han de ser màscares totalment transparents, ja que les que de dia estan pensades per a l’alta insolació i per reduir el reflex del sol a la neu. Òbviament les condicions per esquiar de nit són molt diferents per a la protecció dels ulls. De màscares adients en trobareu a un preu mòdic quan compreu el forfet, i també a les botigues del Pla de Masella.
 
5 – Quan es posa en marxa l’esquí nocturn?: l’esquí nocturn es pot practicar de mitjans de desembre fins a febrer, tots els dijous (de 18.15 a 20.15h) i els dissabtes (18.30 a 21.30h). En temporada alta, excepcionalment algun divendres, però no sempre, per tant sempre és millor consultar el web de l’estació per assegurar-se dels dies i horaris d’obertura.
 
6 – Història: l’esquí de nit a Masella es va posar en marxa el desembre de 2013. En podeu veure la crònica de la inauguració en aquest enllaç.
 
7 – Après-ski: al peu de pistes hi destaquen el restaurant Pla de Masella, que ofereix gastronomia típica d’alta muntanya. També es pot fer una copa i sopar lleuger al Chill-Out La Cantina Taittinger Jaguar o a l’Ski-Bar de l’avinguda Bosch i Aymerich.
 
8 – Serveis generals: tots els serveis que ha d’oferir una estació d’esquí hi són presents i el fet que sigui en horari nocturn no n’exclou cap: escola d’esquí, lloguer d’equips i material, botigues a l’avinguda Bosch i Aymerich, bar, cafeteries i restaurants, punt de venda de forfets, oficina d’atenció al client, serveis de pisters, centre mèdic o servei wi-fi.
 
 
9 – Què ho fa diferent?: posar-se les botes d’esquí a les 6 de la tarda ja és per si mateix un fet molt diferencial.
Ara bé, una de les coses que més diferencia l’esquí de nit del de dia és el silenci. Aquesta característica és especialment notable quan es puja amb el telecadira. Si s’està atent es pot comprovar que no se senten ocells ni la típica cridòria de fons que s’escolta en una estació de dia. Això també fa que el trajecte del telecadira pugui semblar més llarg que no pas durant el dia.
Una altra diferència es dóna amb l’absència d’estímuls visuals que sí es reben durant el dia. Això fa que la vista i atenció se centri en la pista d’esquí, fent que la baixada esquiant sigui més intensa i centrada que no pas durant el dia.
 
10 – El millor i el pitjor: el que agrada menys, normalment fa més fred que de dia i cal abrigar-se millor. Sovint aquest mateix fred i l’horari són un element que desincentiva a esquiar de nit.
 
I el millor. L’esquí de nit és una experiència diferent, en certa manera exclusiva i molt intensa en sensacions. De nit es reben menys impactes visuals i estímuls que de dia, per tant es posa més atenció en la manera d’esquiar i, d’alguna manera,s’esquia aplicant més tècnica. El resultat? Una esquiada més intensa.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp